Συνεχίζεται η πτώση των τιμών πολυπυριτίου για φωτοβολταϊκά στοιχεία

 
silizium Συνεχίζεται η πτώση των τιμών πολυπυριτίου για φωτοβολταϊκά στοιχεία

Οι κατασκευαστές πολυπυριτίου θα πρέπει να παράγουν λιγότερο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά

Η έκθεση “PV Polysilicon Price Tracker Report” της εταιρείας έρευνας αγοράς IHS iSuppli (El Segundo Καλιφόρνια, ΗΠΑ), αναφέρει ότι οι τιμές πολυπυριτίου έχουν πέσει τον Αύγουστο του 2012 ταχύτερα από ό, τι κατά τον προηγούμενο μήνα, Ιούλιο. Η IHS iSuppli αναμένει σταθεροποίηση των τιμών το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2012.

“Η υπερπαραγωγή του πολυπυριτίου για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, παραμένει υψηλή με αποτέλεσμα την πτώση στις τιμές της αγοράς¨ δήλωσε ο Henning Wicht, διευθυντής της έρευνας αγοράς φωτοβολταϊκών. “Ως αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς, οι τιμές και ως εκ τούτου τα κέρδη των παραγωγών πολυπυριτίου έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες ραγδαία.” Συνεχίζει η δήλωση.
Η τιμή παράδοσης για πολυπυριτίο υψηλής καθαρότητας (ηλιακό πυρίτιο) έπεσε τον Αύγουστο του 2012 στα 27,80 δολάρια (€ 21,17) ανά χιλιόγραμμο, η τιμή spot έφτασε τα 21.90 δολάρια (€ 16.68) ανά χιλιόγραμμο ενώ η παραγωγή παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς.

Η IHS iSuppli προειδοποιεί επίσης για τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, πόλεμος που θα μπορούσε να αποθαρρύνει ορισμένους πιθανούς αγοραστές, αφού οι κινεζικές εταιρείες είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές  πολυπυριτίου, με αποτέλεσμα μείωση τη ζήτησης για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2012.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.