Στροφή στην ιδιοκατανάλωση, στη Γερμανία, με φωτοβολταϊκά στη σκεπή και αποθηκευτικό σύστημα

 
5 fot dach 330x206 Στροφή στην ιδιοκατανάλωση, στη Γερμανία, με φωτοβολταϊκά στη σκεπή και αποθηκευτικό σύστημα

Ιδιοκατανάλωση με την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στα νοικοκυριά και την βιομηχανία

Όλο και περισσότερες εταιρείες αλλά και νοικοκυριά στην Γερμανία στρέφονται στη δυνατότητα να παράγουν οι ίδιοι ηλεκτρική ενέργεια και στην οργάνωση του αυτόνομου ενεργειακού εφοδιασμού τους με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και με ασφάλεια. Η αγορά για στέγες με φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση και αποθηκευτικό σύστημα βρίσκεται σε μια δυναμική ανάπτυξη.

Μείωση του ενεργειακού κόστους
Με την ιδιοκατανάλωση, εταιρείες και νοικοκυριά δημιουργούν οικονομική ελευθερία στις ενεργειακές ανάγκες τους με αύξηση της ανταγωνιστικότητας, αφού η εξάρτησή τους από την απρόβλεπτη τιμολόγηση των προμηθευτών ενέργειας μειώνεται.

Σε συνδυασμό με τα νέα συστήματα θέρμανσης ή ψύξης, τη χρήση οικονομικών ηλεκτρικών συσκευών και τη χρήση οικονομικού φωτισμού, όπως λαμπτήρες LED, η κατανάλωση ενέργειας έλεγχεται σημαντικά και εύκολα μειώνεται το ενεργειακό κόστος, όπως λέει το ηλιακό κέντρο της Βαυαρίας.

Αποθηκεύση και πώληση του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας
Η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο την αυτοκατανάλωση κατά την παραγωγή, αλλά και την αποθήκευση σε σύστημα ανάκτησης για τις ώρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, μπορεί να πωληθεί στο κρατικό δίκτυο.
Η συνεχής ποιότητα και η βελτίωση της απόδοσης καθιστά δυνατή μια μακροπρόθεσμη, οικονομική και ασφαλή χρήση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος ιδιοκατανάλωσης, όπως οι ειδικοί τονίζουν. Ωστόσο, η προϋπόθεση είναι ένας ευσυνείδητος σχεδιασμός κατά την εγκατάσταση. Η υψηλή ποιότητα των χρησιμοποιούμενων συστημάτων και ιδιαίτερα του αποθηκευτικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή επένδυση για κάθε επιχείρηση και κατοικία.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.