Η κατασκευάστρια Inverter, Fronius δημιούργησε αρχιτεκτονικό έργο βιτρίνα: Πύργος Ενέργειας, CO2 ουδέτερος, ενεργειακά αυτάρκης

 
Fronius Wels Η κατασκευάστρια Inverter, Fronius δημιούργησε αρχιτεκτονικό έργο βιτρίνα: Πύργος Ενέργειας, CO2 ουδέτερος, ενεργειακά αυτάρκης

Active Energy Tower

Το φθινόπωρο του 2012, η Fronius International GmbH (Wels, Άνω Αυστρία) εγκαινίασε τον “Active Energy Tower”. Το αρχιτεκτονικό αυτό έργο είναι χάρη στην ενέργεια με φωτοβολταϊκά και τη γεωθερμική θέρμανση εξ ολοκλήρου CO2 ουδέτερο με αυτόνομη ψύξη και θέρμανση.

Το  τμήμα της Fronius Solar Electronics, το οποίο φέτος γιορτάζει την 20η επέτειό του, μετακόμισε στο τέλος του Σεπτεμβρίου στο νέο περιβάλλον εργασίας τους.

Με τον «Active Energy Tower» η Fronius επιδυκνύει πέρα από προϊόντα και υπηρεσίες, επίσης το ενδιαφέρον της εταιρείας για την ενεργειακή φιλική στο περιβάλλον απόδοση”, δήλωσε ο Μάρτιν Hackl, διευθυντής του τμήματος Solar Electronics. Η εντυπωσιακή πρόσοψη του πύργου χρησιμεύει ως σκίαση και θερμική μόνωση του κτιρίου, με την βοήθεια της οποίας αποθηκεύεται ψύξη και θερμική ενέργεια.

Στο νέο τμήμα του κτιρίου, το οποίο συγχωνεύεται ομαλά στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα, χρησιμοποιείται ως σύγχρονος γραφειακός χώρος. Το ισόγειο προσφέρει ένα «πράσινο κάθετο κήπο” που σχεδιάστηκε από τη γαλλίδα βοτανολόγο και αρχιτέκτονα τοπίου Patrick Blanc.

Τα στοιχεία της πρόσοψης αποτελούνται από γυαλί με ηλιακά κύτταρα(146 φωτοβολταϊκοί ηλιακοί συλλέκτες με ισχύ 38,3 κιλοβάτ (kW)). Το σύστημα οροφής αποτελείται από πολυκρυσταλλικές ενότητες φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 12,6 kW. Το κέντρο της κατασκευής είναι τρεις μετατροπείς Fronius, 2 του τύπου IG Plus 150V και ένας IG Plus 100V.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.