Κοινωνικός – Περιβαλλοντικός Απολογισμός, πέρα από τον ετήσιο Οικονομικό Απολογισμό για τις Επιχειρήσεις

 
111 tree Fot 330x248 Κοινωνικός   Περιβαλλοντικός Απολογισμός, πέρα από τον ετήσιο Οικονομικό Απολογισμό για τις Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις και περιβάλλον

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί, μέσω του διεθνή οργανισμού Global Reporting Initiative, νέες οδηγίες για τις υποχρεώσεις των μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων, ώστε πέρα από τις οικονομικές δημοσιεύσεις, να δημοσιεύουν περιβαλλοντικές και κοινωνικές πληροφορίες.

Οι οδηγίες GRI-G4  (τέταρτη γενιά των κατευθυντήριων οδηγιών ) για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη παρουσιάστηκαν στις 23.05.2013 στο Αμστερνταμ, ενώ στην Ελλάδα οργανώνεται ειδικό ενημερωτικό σεμινάριο από τη Sustainable Development που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαΐου, στις 13:30-15:30 στο ξενοδοχείο Caravel.

Εφόσον ψηφιστεί η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, οι επιχειρήσεις θα υποχρεούνται να δημοσιεύουν και Κοινωνικό – Περιβαλλοντικό Απολογισμό, πέρα από τον ετήσιο Οικονομικό Απολογισμό. Η νέες κατευθυντήριες οδηγίες GRI-G4 για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, εστιάζουν περισσότερο στην έννοια της αναγνώρισης των σημαντικών θεμάτων που αφορούν κάθε επιχείρηση, καθώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα:

  • Εταιρικής Διακυβέρνησης.
  • Διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
  • Περιστατικών διαφθοράς.
  • Επιχειρησιακής ηθικής και ακεραιότητας.

 

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.