ΔΝΤ: Ανάγκη εξίσωσης του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων σε όλη την Eυρωζώνη

 
Fotolia 35908147 XS 300x199 ΔΝΤ: Ανάγκη εξίσωσης του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων σε όλη την Eυρωζώνη

Eυρωπαϊκή συμμαχία για την ανάπτυξη

Η  αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ Νέματ Σαφίκ τόνισε σήμερα σε ετήσια εκδήλωση για οικονομολόγους και διαμορφωτές πολιτικής στην πόλη Τρέντο της βόρειας Ιταλίας, το πρόβλημα του χρηματοπιστωτικού κατακερματισμού, στην Ευρωζώνη και την ανάγκη μέτρων για την επίλυσή του.

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να λάβει μέτρα για να εναρμονιστούν τα κόστη δανεισμού των επιχειρήσεων σε όλη την Eυρωζώνη και να αρχίσουν να ρέουν εκ νέου πιστώσεις στις επιχειρήσεις”, δήλωσε η Σαφίκ.

“Τα κόστη δανεισμού για τις επιχειρήσεις διαφέρουν σε σημαντικό βαθμό στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, επιτείνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ΕΕ στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες στις πιο αδύναμες χώρες-μέλη της θα επωφεληθούν από τη χαλαρή νομισματική πολιτική που έχει θέσει σε εφαρμογή στο χώρο της νομισματικής ένωσης” τόνισε η Σαφίκ.

Η λύση του προβλήματος της χρηματοδότησης των εταιρειών είναι προϋπόθεση γαι να επιστρέψει η Ευρωζώνη στην ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η ανεργία, συνέχισε. Σε ερώτηση γαι το αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να αγοράζει αξιόγραφα διαθέσιμα στις αγορές ώστε να συμβάλλει να φθάσουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις πιστώσεις με ευνοϊκούς όρους, η  Σαφίκ επισήμανε την ετοιμότητα του ΔΝΤ να υποστηρίξει την ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ εξετάζει αυτό τον καιρό, πέρα από τη μείωση των επιτοκίων, τρόπους γαι την τόνωση της ρευστότητα των τραπεζών.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.