Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικότητα στους δρόμους της Ευρώπης

 
57 BMW1 330x228 Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικότητα στους δρόμους της Ευρώπης

Η ηλεκτροκίνηση έγινε πραγματικότητα

Εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινούνται σήμερα στους δρόμους της Ευρώπης – πριν από πέντε χρόνια σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια, οι περιορισμένοι πόροι του πετρελαίου και την αύξηση των απαιτήσεων για την περιβαλλοντική και κλιματική προστασία έφεραν τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο της έρυνας την επανεξέταση της βιωσιμότητας της ηλεκτροκίνησης και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η επενδυτική τράπεζα HSBC αναμένει, σύμφωνα με μελέτη, σχεδόν 18 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020 –  8,7 εκατομμύρια, από αυτά καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 9,2 εκατομμύρια τα λεγόμενα “plug-in υβριδικά” οχήματα με συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει ένα εκατομμύριο έως το 2020, και μέχρι το 2030 πέντε εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών οχημάτων στο δρόμο.

Ειδικά σε πόλεις αποδεικνύονται τα ηλεκτρικά οχημάτα ιδανικά αφού είναι η μόνη καθαρή λύση. Έτσι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ απολαμβάνουν εδώ και δύο χρόνια, αυξανόμενη δημοτικότητα στην τοπική κυκλοφορία στους δρόμους της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.. Αλλά για να επιτευχθεί μια σημαντική αύξηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πρέπει να εξελιχθεί η λειτουργία των μπαταριών αλλά και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που έχουν περάσει στην παραγωγή: 

BYD Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικότητα στους δρόμους της Ευρώπης

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο 5 Θέσεων BYD e6

BYD (Shenzhen, Guangdong, Κίνα): Το BYD e6, ηλεκτρικό crossover αυτοκίνητο που παράγεται στην Κίνα, σε κανονική παραγωγή, με πέντε θέσεις. Τα χαρακτηριστικά του είναι το μεγάλο μέγεθος και η άνεση που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα ηλεκτρικά οχήματα.Το BYD e6 έχει ευρύχωρη, ψηλή καμπίνα με γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια και άφθονο χώρο αποθήκευσης στο πίσω μέρος.

 

BYD K9 Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικότητα στους δρόμους της Ευρώπης

Το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό λεωφορείο

Το ηλεκτρικό λεωφορείο “Κ9″ είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο που έχει περάσει στην παραγωγή, και το πρώτο με λιθίο-σιδήρο-φωσφορική μπαταρία του κόσμου. Παράγεται στην Κίνα από την BYD (Shenzhen, Guangdong, Κίνα). Το Κ9 έχει 12 μέτρα μήκος, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με πεπιεσμένο αέρα (ECAS) παρέχει στο Κ9 ένα εξαιρετικά χαμηλό σχεδιασμό και άνεση με εύκολη χαμηλή είσοδο.

 

C Zero Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικότητα στους δρόμους της Ευρώπης

C-Zero: Ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κλάση του

Το μοντέλο της Citroen είναι μια αληθινή έκφραση της “Creative Technology”,  στο όνομα της οποίας αναπτύχθηκε. Το C-ZERO είναι καθαρά ηλεκτρικό, με τέσσερεις θέσεις και έχει σχεδιαστεί ειδικά για την πόλη: μικρό μέγεθος, εκπληκτική απόδοση και έχτρας που κάνουν την καθημερινή οδήγηση απόλαυση. Το C-ZERO προσφέρει άνεση και ασφάλεια στους επιβάτες, με ESP, 6 αερόσακους, κλιματισμό και 166 λίτρα χώρο φορτίου) και είναι σύμφωνα με τέστς ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του.

 

NAIAS Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικότητα στους δρόμους της Ευρώπης

Τεράστια επιτυχία οι πωλήσεις του FT EV στην Ιαπωνία

Το καθαρά ηλεκτρικό όχημα FT-EV, της Toyota(Ιαπωνία), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην NAIAS το 2009 στο Ντιτρόιτ και βγήκε φέτος στην παραγωγή. Το μικρό τετραθέσιο αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για κατοίκους της πόλης, που οδηγούν κατά μέσο όρο 80 χιλιόμετρα την ημέρα. Στην Ιαπωνία οι πωλήσεις έχουν τεράστια επιτυχία. Χάρη στην ευέλικτη δυναμική οδήγηση, άνεση και ασφάλεια, προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών, ιδιαίτερα νέων πελατών.

 

Tesla Roadster Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πραγματικότητα στους δρόμους της Ευρώπης

Το πρώτο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο με εκπληκτικές αποδόσεις

Το Tesla Roadster, ένα υπέροχο σπόρ ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε σειριακή παραγωγή(ΗΠΑ). Ο ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 185kW και τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου. Η επιτάχυνση από 0-100 km / h σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα, το κάνει ασυναγώνιστο. Εάν η μπαταρία είναι άδεια, μπορεί να επαναφορτιστεί σε 3,5 ώρες. Το εύρος της φτάνει τα περίπου 400 χιλιόμετρα!

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.