Νέα ανανεωμένα σεμινάρια από το SMA Solar Academy

 
102 SMA Solar Academy 330x248 Νέα ανανεωμένα σεμινάρια από το SMA Solar Academy

Το SMA Solar Academy απαντά στις εξελίξεις στην αγορά φωτοβολταϊκών με ανανεωμένα σεμινάρια για νέα προϊόντα

Η SMA Hellas ανανεώνει τον Οκτώβριο, το SMA Solar Academy, προσφέροντας στους συνεργάτες της εταιρείας τέσσερα νέα σεμινάρια, με εξειδικευμένη θεματολογία και εμπλουτισμένο περιεχόμενο. Τα νέα σεμινάρια, επικεντρώνονται στα νέα καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας που μειώνουν περαιτέρω το συνολικό κόστος του συστήματος, ειδικότερα  για οικιακές στέγες. Στελέχη πωλήσεων, σχεδιαστές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων μπορούν να εμβαθύνουν το επίπεδο των τεχνολογικών τους γνώσεων και να εστιάσουν στα πλεονεκτήματα της φωτοβολταϊκής ενέργειας. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού σε προηγούμενους κύκλους σεμιναρίων ενθαρρύνει την SMA να συνεχίσει να επενδύει με συνέπεια στη μεταφορά τεχνογνωσίας.

«Με το SMA Solar Academy η εταιρεία μας συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των σχεδιαστών, εγκαταστατών και πωλητών φωτοβολταϊκών συστημάτων, που αναζητούν όλο και πιο έντονα πρόσβαση σε τεχνογνωσία και επαγγελματική κατάρτιση. Η  μεγάλη επιτυχία του SMA Solar Academy μας παρακινεί να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας ακόμα πιο εξειδικευμένα σεμινάρια συμπεριλαμβάνοντας τα νέα πρωτοποριακά προϊόντα της SMA, που ανταποκρίνονται στη στρατηγική μείωσης κόστους που επιτάσσουν τα νέα δεδομένα στην αγορά φωτοβολταϊκών. Σκοπός της SMA είναι να εκπαιδεύσει συνεργάτες που θα προσφέρουν στον τελικό χρήστη φωτοβολταϊκών συστημάτων ποιοτικές υπηρεσίες, δίνοντας στην επένδυσή του προστιθέμενη αξία, και εξασφαλίζοντάς του τη μέγιστη δυνατή απόδοση του συστήματος», αναφέρει ο κ. Χάρης Χρηστίδης, Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas.

Το Sunny Family for Sales Professionals, το Installer A-Z, το Planning & Design και το Advanced Communication & Monitoring Systems είναι τα τέσσερα σεμινάρια που προσφέρει στους συνεργάτες της η SMA, με σκοπό να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες κάθε αντικειμένου εργασίας, αλλά και κάθε γνωστικού επιπέδου. Πιο αναλυτικά:

Το Sunny Family for Sales Professionals απευθύνεται τόσο σε στελέχη πωλήσεων του τομέα φωτοβολταϊκών, όσο και σε σχεδιαστές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων, με βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας. Στο σεμινάριο αυτό τα στελέχη εκπαιδεύονται να επικοινωνούν αποτελεσματικά την προστιθέμενη αξία του ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών της SMA, ώστε να επιτυγχάνουν αποτελεσματικές πωλήσεις. Κατά τη διάρκειά του αναπτύσσονται τα βασικά χαρακτηριστικά των μετατροπέων, τα προϊόντα επικοινωνίας, ο προαιρετικός εξοπλισμός καθώς και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που προσφέρει η SMA.

Το Installer A-Z έχει ιδανικά αναπτυχθεί για σχεδιαστές και εγκαταστάτες με προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν τις τεχνικές τους γνώσεις στον εντοπισμό και την επίλυση τεχνικών ζητημάτων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο Sunny Family for Sales Professionals, που αναλύεται παραπάνω, ή το παλαιότερο σεμινάριο Sunny Family Basic. Σε αυτό το σεμινάριο πραγματοποιείται θεωρητική και πρακτική παρουσίαση των μετατροπέων στοιχειοσειράς και των νέων καινοτόμων προϊόντων της SMA, καθώς και των βασικών στοιχείων φωτοβολταϊκής τεχνολογίας. Παράλληλα, αναλύονται προϋποθέσεις και κανόνες για σωστή εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επισημαίνονται παραδείγματα προς μίμηση και αποφυγή και δίνεται βάση στη συντήρηση και την επισκευή των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενώ αναδεικνύεται και η σημασία των μετρήσεων κατά την ηλεκτρική σύνδεση και την εμφάνιση βλαβών (Troubleshooting).

To Planning & Design απευθύνεται σε στελέχη πωλήσεων του τομέα φωτοβολταϊκών, καθώς και σχεδιαστές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων που επιθυμούν να εξοικειωθούν με το λογισμικό διαστασιολόγησης Sunny Design. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο Sunny Family for Sales Professionals, που αναλύεται παραπάνω, ή το παλαιότερο σεμινάριο Sunny Family Basic. Η ύλη του σεμιναρίου αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας για την επιλογή του κατάλληλου μετατροπέα, καθώς και τις αρχές σχεδίασης φωτοβολταϊκού συστήματος. Μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων σχεδιασμού φωτοβολταϊκών συστημάτων, διδάσκονται τα κατάλληλα βήματα, ώστε να επιτυγχάνεται η αποδοτικότερη  διαστασιολόγηση της φωτοβολταϊκής γεννήτριας με το μετατροπέα. Επιπρόσθετα, αναλύεται η επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών στη λειτουργία του μετατροπέα και παρέχονται συμβουλές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σκιάσεων.

Το Advanced Communication & Monitoring Systems απευθύνεται επίσης σε σχεδιαστές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων με πρότερη εμπειρία στον κλάδο των φωτοβολταϊκών που θέλουν να εμπλουτίσουν τις  τεχνικές τους γνώσεις σχετικά με την τηλεμετρία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο Sunny Family for Sales Professionals, που αναλύεται παραπάνω, ή το παλαιότερο σεμινάριο Sunny Family Basic, και να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ. Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική και θεωρητική παρουσίαση των υπαρχόντων προϊόντων επικοινωνίας της SMA, καθώς και θεωρητική παρουσίαση των νέων προϊόντων επικοινωνίας (Sunny View, Webconnect, Speedwire, Cluster Controller και Meteo Station), με στόχο τη βέλτιστη και ασφαλέστερη επιτήρηση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στο Sunny Portal, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα παγκοσμίως, που δίνει δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο link:www.sma-hellas.com

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.