ΠΑΣΥΦ: Ανάγκη εκπροσώπησης όλων των παραγωγών ΑΠΕ, στους ΛΑΓΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ

 
6 περιβαλλον παρκο fot 330x2191 ΠΑΣΥΦ: Ανάγκη εκπροσώπησης όλων των παραγωγών ΑΠΕ, στους ΛΑΓΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ

ΠΑΣΥΦ: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών

Μετά το Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ που εξέδωσε χθές ο ΛΑΓΗΕ και το νέο συνεχώς αυξανόμενο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, Ο ΠΑΣΥΦ τονίζει σε ανακοίνωσή του την αναγκαιότητα άμεσης εκπροσώπησης όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, μέσω των φορέων τους, στους διαχειριστές ΛΑΓΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ.

Η δήλωση του ΠΑΣΥΦ:
Μετά την ανακοίνωση από τον ΛΑΓΗΕ του απολογισμού του ειδικού λογαριασμού των ΑΠΕ για το 2012 είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει άμεση ανάγκη εκπροσώπησης όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, μέσω των φορέων τους, στους διαχειριστές ΛΑΓΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ.

Τα χρήματα του ειδικού λογαριασμού είναι χρήματα των παραγωγών ΑΠΕ τα οποία  διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ χωρίς να εκπροσωπούνται οι παραγωγοί  των ΑΠΕ, χωρίς να έχουν γνώση του πως ακριβώς γίνεται  η διαχείριση, τι χρήματα μπαίνουν, από πού και πόσα μπαίνουν, εάν μπαίνουν στο σωστό χρόνο, που και πως κατευθύνονται, με ποιο τρόπο και σε ποιο χρόνο.

Σήμερα, ο κάθε παραγωγός, προκειμένου να ενημερωθεί, πρέπει να περιμένει κάθε τέλος χρόνου τον απολογισμό ο οποίος είναι μονομερής και καταγράφει αόριστα μια κατάσταση από την πλευρά του ΛΑΓΗΕ με τρόπο ελλιπή και αόριστο. Ο δε παραγωγός, ανίσχυρος και με παντελή έλλειψη πληροφόρησης, καλείται να αντιμετωπίσει χαώδεις καταστάσεις και παύση πληρωμών ένα χρόνο μετά το γεγονός.

Στα πλαίσια της αντικειμενικής και δημοκρατικής λειτουργίας της ηλεκτρικής αγοράς θα πρέπει οι παραγωγοί ΑΠΕ να εκπροσωπούνται και να έχουν γνώση της όλης διαχείρισης των χρημάτων που διαχειρίζεται ο ειδικός λογαριασμός.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.