Διαχειριστικό έλεγχο σε ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ και Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών ζητάει με εξώδικό του ο ΠΑΣΥΦ

 
6 περιβαλλον παρκο fot 330x2191 Διαχειριστικό έλεγχο σε ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ και Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών ζητάει με εξώδικό του ο ΠΑΣΥΦ

H ΠΑΣΥΦ στέλνει εξώδικη πρόσκληση στον ΛΑΓΗΕ

Εξώδικη πρόσκληση προς την ΡΑΕ τον ΛΑΓΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) δια των μελών του και παραγωγών ενέργειας, ζητώντας τη σύγκληση της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών, η οποία προβλέπεται στη σύμβαση πώλησης που έχουν υπογράψει οι παραγωγοί με το Διαχειριστή.

Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι η επίλυση των διαφορών που έχουν προκύψει ως προς την καθυστέρηση πληρωμών, όπως επίσης ως προς τη μη καταβολή τόκων υπερημερίας για τις καθυστερήσεις αυτές.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι παραγωγοί με το Διαχειριστή, η Επιτροπή αυτή συγκροτείται από έναν εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ, η του ΔΕΔΔΗΕ ένα  της ΡΑΕ και  ένα από τον αντίδικο.

Επίσης  ζητείται διαχειριστικός έλεγχος για τη διαχείριση που υπήρξε, τα παρελθόντα έτη, στα χρήματα του «τέλους ΑΠΕ» και του «ΕΤΜΕΑΡ» από τους διαχειριστές

«Τα χρήματα αυτά τα έχει πληρώσει ο έλληνας καταναλωτής και πρέπει όλοι να γνωρίζουν αν χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση των ΑΠΕ, όπως ήταν ο σκοπός τους, ή όχι» δηλώνει σχετικά ο κ. Νίκος Καλογεράκης, πρόεδρος του ΠΑΣΥΦ.

Ο Σύνδεσμος έστειλε επίσης τις προηγούμενες ημέρες εξώδικη δήλωση προς τους κ.κ. Λιβιεράτο και Παπαγεωργίου, με την οποία τους γνωστοποιεί και επίσημα την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δικαστική αμφισβήτηση, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οποιασδήποτε απόφασης για επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών.

«Η χώρα θα εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες και τα πιθανά πρόστιμα θα κληθεί να τα καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος σήμερα δεν επιβαρύνεται καθώς το σύστημα feed-in tariffs λειτουργεί χωρίς την συμμετοχή των κρατικών ταμείων» δηλώνει ο κ. Καλογεράκης.

Μετά τις συγκεκριμένες κινήσεις ο ΠΑΣΥΦ αναμένει την ανάλογη ανταπόκριση από τους υπευθύνους.

 
 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.