To πρώτο Ελληνικό διαξονικό tracker αλουμινίου

 
117 alumil tracker 330x248 To πρώτο Ελληνικό διαξονικό tracker αλουμινίου

Νέος υβριδικής τεχνολογίας ιχνηλάτης/tracker

Ο νέος υβριδικής τεχνολογίας ιχνηλάτης (Helios 2500-Hybrid Aluminium Tracker) έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση ENERGY PHOTOVOLTAIC 2012 στην Αθήνα από την ALUMIL.

Πιο συγκεκριμένα η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση ενός ηλιακού ιχνηλάτη κατασκευασμένου εξολοκλήρου από αλουμίνιο και η απλότητα της κατασκευής εξέπληξαν ευχάριστα τους επισκέπτες της έκθεσης. Τα κολακευτικά σχόλια που διατυπώθηκαν δημιούργησαν την άποψη ότι μπορεί να δοθεί νέα πνοή στις εγκαταστάσεις φωτοβολταικών πάρκων με αναβαθμισμένη απόδοση και μειωμένο τελικό κόστος.

Η κατά μέσο όρο αύξηση κατά 30% της απόδοσης των φωτοβολταικών στοιχείων σε συνδυασμό με την εξαιρετικά οικονομική εγκατάσταση καθιστούν το ελληνικό προϊόν κορυφαίο παγκοσμίως όσον αφορά την σχέση μεταξύ τιμής και απόδοσης. Ήδη οι αποδόσεις των πρώτων εγκαταστάσεων (βλέπε φωτογραφίες) υπερβαίνουν τις αρχικές προσδοκίες και μειώνει δραματικά τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσης.
Η βασική ιδέα του συστήματος είναι η πατενταρισμένη κατασκευή ενός ευέλικτου χωροδικτυώματος. Έτσι επιτυγχάνεται η διαξονική κίνηση βασιζόμενη όχι σε συμβατικό σύστημα αξόνων αλλά σε μια υβριδική πολυαξονική μετατόπιση συνδετικών στοιχείων.

Η καινοτομική αυτή λύση στον χώρο των Φ/Β με την εγγύηση της ποιότητας της ALUMIL θα αποτέλεσει σημείο αναφοράς για τις νέου τύπου εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Alumil, ανταποκρινόμενη στην απαίτηση των επισκεπτών στην έκθεση, οργανώνει για τους συνεργάτες/ εγκαταστάτες της ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ για το  Helios 2500 σύστημα με πρακτικό οδηγό εγκατάστασης.  Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν τέλη Νοεμβρίου και όλο τον Δεκέμβρη στα εκπαιδευτικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.