Επενδύσεις για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα

 
investment Επενδύσεις για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις και οι Έλληνες από ελπίδα

του Θανάση Λυρτσογιάννη
“Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, γιατί είναι πασιφανές ότι ισχύει ακόμα το δεύτερο παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί.

Είναι αδιανόητο μεν, αλλά δυστυχώς αληθινό, οι εξαγωγές να αυξάνουν, οι εισαγωγές να μειώνονται και η ύφεση να βαθαίνει και να ξεπερνά το 6% το 2012.

Δεν είναι δυνατόν, ενώ γνωρίζουμε ότι η ύφεση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για τα έσοδα του Δημοσίου, την απασχόληση, την πορεία της χώρας γενικότερα, η κυβέρνηση να ανέχεται να καθυστερούν οι επενδύσεις, να καρκινοβατεί η απορρόφηση των κονδυλίων από τα κοινοτικά ταμεία και το φαστ τρακ να καθυστερεί.

Η ρήση του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα πρέπει τάχιστα να γίνει απτή πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις και οι Ελληνες από ελπίδα. Κι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.

Γι’ αυτό από τη στιγμή που το Δημόσιο δεν έχει κονδύλια για επενδύσεις, ας τσακίσει επιτέλους τη γραφειοκρατία σε όλα τα επίπεδα για να επενδύσουν Ελληνες και ξένοι.

Βαρεθήκαμε να ακούμε για φαστ τρακ και επενδύσεις να μη βλέπουμε να προχωρούν.

Κουραστήκαμε να ακούμε για αλλαγές στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα κονδύλια να λιμνάζουν.

Μπαϊλντίσαμε να ακούμε για μεταρρυθμίσεις, ανατροπές, αλλαγές και να βλέπουμε την ακινησία να κυριαρχεί.

Επιτέλους ήρθε η ώρα να ισχύσει το πραγματικό φαστ τρακ σε όλα τα επίπεδα του κυβερνητικού έργου.

Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει πως δεν αντέχει η ελληνική οικογένεια άλλους φόρους. Ιδίως όταν βλέπει να επιβραβεύονται οι φοροφυγάδες και το Δημόσιο να παραμένει (έστω και λιγότερο) σπάταλο και αναποτελεσματικό.”

πηγή: imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.