Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ υπόσχεται η ρώσικη εταιρεία Sintez σε περίπτωση που αποκτήσει τη ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ

 
depa Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ υπόσχεται η ρώσικη εταιρεία Sintez σε περίπτωση που αποκτήσει τη ΔΕΠΑ   ΔΕΣΦΑ

Η ρωσική Negusneft (Όμιλος Sintez) έχει καταβάλει έως τώρα την υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Άμεσες επενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ υπόσχεται η ρώσικη εταιρεία Sintez που συμμετέχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση της ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, στην περίπτωση που πλειοδοτήσει. Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez Andrei Korolev μιλώντας στο Natural Gaz Europe, χαρακτήρισε ως ατυχές περιστατικό την παράταση που δόθηκε για ακόμη μια φορά στην προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Παράλληλα τόνισε ότι υποστηρίζει το project και σημείωσε ότι θα υλοποιηθούν 3 δισ. άμεσες επενδύσεις (κάποιες από αυτές για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και για την κατασκευή νέων αγωγών σύνδεσης της Ελλάδας με τη FYROM, την Ιταλία και την Αλβανία).

Ο ίδιος αναφέρεται στη δυνατότητα αύξηση των προμηθειών LNG. Ο κ. Korolev τονίζει ότι η Sintez παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης της ΔΕΠΑ, ενώ αναφέρει ότι η ρωσική εταιρεία έχει δημοσίως ανακοινώσει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την «ασύμμετρη» προσέγγιση του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως είναι διαμορφωμένοι οι όροι του διαγωνισμού όλο το ρίσκο που συνδέεται με τη συμφωνία πώλησης πηγαίνει στις εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξαγορά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο εβδομάδες παράτασης που δόθηκαν θα βοηθήσουν το ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξει σε μια ισορροπημένη απόφαση.

Κασσιόπη 
Στα 75 εκατ. ευρώ υπολογίζεται να ανέλθει η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Σήμερα η έλλειψη οποιασδήποτε παρέμβασης ή εποπτείας στην περιοχή του ακινήτου, έχει ως αποτέλεσμα η έκταση αυτή να έχει γίνει δύσβατη και ανεξέλεγκτη ως προς την προστασία των φυσικών πόρων. Αντίθετα, η ήπια και χαμηλής πυκνότητας κατοίκηση της περιοχής θα βοηθήσει στην αξιοποίηση και την προστασία της έκτασης», αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι το Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης του ακινήτου λαμβάνει υπόψη τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής και προβλέπει ήπια ανάπτυξη με παραθεριστικές κατοικίες και τουριστικές εγκαταστάσεις υψηλής στάθμης, με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση της οικιστικής χρήσης.

Για τον σκοπό αυτό, προσθέτει, έχουν εξαιρεθεί από την προς ανάπτυξη έκταση τα εντός του ακινήτου δασικά τμήματα και ο υγρότοπος της Βρωμολίμνης, ενώ η συνολική δόμηση θα είναι περίπου 35.800 τ.μ., με σημαντικά χαμηλότερη κάλυψη στο 7% της έκτασης.

πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.