Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την TÜV AUSTRIA ACADEMY: Αρχές Προστασίας, Συντήρησης & Δομητικές Επεμβάσεις

 
99 TUV austria 330x248 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την TÜV AUSTRIA ACADEMY: Αρχές Προστασίας, Συντήρησης & Δομητικές Επεμβάσεις

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Αρχές Προστασίας, Συντήρησης & Δομητικές Επεμβάσεις

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η TÜV AUSTRIA HELLAS (τμήμα δομικών υλικών και προϊόντων) σε συνεργασία με την TÜV AUSTRIA ACADEMY (την Ακαδημία της TÜV AUSTRIA HELLAS στην Ελλάδα) αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και την ανάγκη της αγοράς για ικανά στελέχη άρτια εκπαιδευμένα καινοτομεί, σχεδιάζοντας ειδικά για τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Advanced, με τίτλο:

“Αρχές Προστασίας, Συντήρησης & Δομητικές Επεμβάσεις βάσει του προτύπου ΕΛΟΤ EN 1504”.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων/Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων καθώς και του διεθνούς φήμης επιστημονικού περιοδικού International Journal of Structural Integrity του εκδοτικού οίκου Emerald Group Publishing.

Βασικός σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η παρουσίαση σημαντικών θεωρητικών και πρακτικών αρχών πάνω σε σύγχρονα και εξειδικευμένα επιστημονικά πεδία μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας στον τομέα της κατασκευής. Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 1504 για πρώτη φορά στην ιστορία των κατασκευών εισάγει απαιτήσεις για την εφαρμογή ιδιαίτερων οικονομοτεχνικών όρων όπως η μελέτη συντήρησης, η μελέτη ανθεκτικότητας και κόστους ωφέλιμης ζωής, η μελέτη αξιοπιστίας της δομικής ακεραιότητας. Γενεσιουργός αιτία του σχεδιασμού αυτού του προγράμματος αποτέλεσε το γεγονός ότι στον τομέα της επισκευής, συντήρησης και δομητικών επεμβάσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ όπου ήδη κατά τεκμήριο έχουν κατασκευαστεί μεγάλα έργα υποδομής, ενώ, και η κατασκευή κτιρίων και άλλων έργων υποδομής για οποιαδήποτε χρήση είναι σε πολύ ώριμο επίπεδο, θα επενδυθούν τα επόμενα 50 έτη περισσότερα από 120 τρις δολάρια. Μάλιστα, το 2010 αποτέλεσε την πρώτη χρονιά στην ιστορία των κατασκευών που οι δαπάνες για επισκευή, συντήρηση, και ενίσχυση ξεπέρασαν αυτές των νέων κατασκευών. Βάσει έγκυρων εκτιμήσεων, η τάση αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Aνοιχτή παρουσίαση (OPEN DAY) του εκπαιδευτικού προγράμματος θα γίνει την Τρίτη 20/5/2014 στις συνεδριακές εγκαταστάσεις της TÜV AUSTRIA ACADEMY (Λ. Μεσογείων 429, Αθήνα, 1ος όροφος και ώρα 17.30). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. Παρακαλούμε αποστείλετε είτε ηλεκτρονικά τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο/ εταιρεία/ τηλέφωνο) στην TÜV AUSTRIA ACADEMY – Διοικητική Υπεύθυνη Προγράμματος κα Βίκυ Μακραντώνη: e-mail: vassiliki.makrantoni@tuvaustriahellas.gr, είτε ενημερώστε τηλεφωνικά στο 2105220920, εσωτερικό: 130, κα Βίκυ Μακραντώνη.

Για τις συνολικές πληροφορίες του προγράμματος διαβάστε εδώ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.