Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης Εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων

 
pvtrin Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης Εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης Εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων

Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης ως συντονιστής της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας PVTRIN, και το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Κρήτης (εταίρος της Ευρωπαϊκής κοινοπραξίας PVTRIN), ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων μικρής κλίμακας, PVTRIN. To πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικευμένους ηλεκτρολόγους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Στην Τεχνική Επιτροπή του σχήματος PVTRIN συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ), ο και η Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (ΗellasCert).

Το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης εγκαταστατών φωτοβολταϊκών συστημάτων PVTRIN θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους, ο πρώτος στα Χανιά (Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά Χανίων) και ο δεύτερος στην Αθήνα, σε πιστοποιημένη δομή. Η συνολική διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση, είναι 54 ώρες. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων και των εξετάσεων οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν τη σχετική πιστοποίηση.

Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 για κάθε εκπαιδευτικό κύκλο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Χανιά θα ξεκινήσει αρχές Μαρτίου 2013 και θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ στην Αθήνα θα ξεκινήσει μέσα Μαρτίου 2013. Η συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 26η Φεβρουαρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα PVTRIN και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του έργου www.pvtrin.eu.

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.