To “Crystal” γιορτάζει την πρώτη του επέτειο με την Εβδομάδα Βιώσιμων Πόλεων

 
The Crystal in London To “Crystal” γιορτάζει την πρώτη του επέτειο με την Εβδομάδα Βιώσιμων Πόλεων

To “Crystal” γιορτάζει την πρώτη του επέτειο με την Εβδομάδα Βιώσιμων Πόλεων

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμων Πόλεων, επελέγησαν οι 29 τελικές υποψήφιες πόλεις για τα πρώτα Βραβεία “C40 & SIEMENS CITY CLIMATE LEADERSHIP AWARDS”.

Από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, το “Crystal”, το νέο χαρακτηριστικό κτήριο του Λονδίνου και έδρα της Πρωτοβουλίας της Siemens για τις Βιώσιμες Πόλεις, γιορτάζει την πρώτη του επέτειο, φιλοξενώντας την Εβδομάδα Βιώσιμων Πόλεων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί μία εβδομάδα γεμάτη με εκδηλώσεις, με κορυφαία την Τελετή Απονομής των Βραβείων “C40 & SIEMENS CITY CLIMATE LEADERSHIP AWARDS”, στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η Siemens και το δίκτυο C40 Cities Climate Leadership Group (C40) ανακοίνωσαν τις 29 πόλεις που κατατάσσονται ως τελικές υποψήφιες στις 10 κατηγορίες του πρώτου διαγωνισμού για την απονομή των Βραβείων “City Climate Leadership Awards”. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός αναγνωρίζει τις καινοτομίες στο αστικό τοπίο που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των αιτίων και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Οι τελικές υποψήφιες πόλεις:

ΑφρικήΓιοχάνεσμπουργκ

Λάγος

ΕυρώπηΆμστερνταμ

Βαρκελώνη

Βερολίνο

Κοπεγχάγη

Λονδίνο

Μόναχο

Όσλο

Παρίσι

Ρότερνταμ

Στοκχόλμη

 

Βόρεια ΑμερικήΣικάγο

Χιούστον

Λος Άντζελες

Νέα Υόρκη

Σαν Φρανσίσκο

 

Ασία και ΩκεανίαΜπανγκόκ

Χο Τσι Μινχ

Μελβούρνη

Σεούλ

Σαγκάη

Σιγκαπούρη

Τόκιο

Νότια ΑμερικήΜπογκοτά

Μπουένος Άιρες

Πόλη του Μεξικού

Ρίο ντε Τζανέιρο

Σάο Πάολο

Οι 10 Κατηγορίες Βραβείων:

  • Αστικές Συγκοινωνίες
  • Διαχείριση Αποβλήτων
  • Οικονομικά και Οικονομική Ανάπτυξη
  • Μέτρηση Διοξειδίου Άνθρακα & Σχεδιασμός
  • Βιώσιμες Κοινότητες
  • Πράσινη Ενέργεια
  • Προσαρμογή & Αντοχή
  • Ενεργειακά Αποτελεσματικό Περιβάλλον Κατασκευών
  • Ποιότητα του Αέρα
  • Έξυπνες Υποδομές Πόλεων

The Crystal
Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του, το “Crystal” εξελίχθηκε σε διεθνή κόμβο για τη βιωσιμότητα των αστικών κέντρων και σε περιζήτητο χώρο για τη διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων και διαδραστικών εκθέσεων: ένα σύμβολο για το Ανατολικό Λονδίνο. Έχει φιλοξενήσει σειρά εντυπωσιακών εκδηλώσεων και διεθνών συνεδρίων για ακροατήρια υψηλού κύρους, όπως το Συνέδριο του G8 για την Καινοτομία, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό David Cameron, τα Βραβεία Χαμηλών εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα, με το Δήμαρχο του Λονδίνου Boris Johnson, καθώς και τη διάλεξη για την 100η επέτειο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στέγασης και Προγραμματισμού.

Το “Crystal” ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες επισκεψιμότητας, αγγίζοντας πρόσφατα τις 100.000 επισκεπτών. Διαμορφωτές γνώμης από όλον τον κόσμο, αποστολές από διάφορες πόλεις, επιχειρηματικές ομάδες, φοιτητές και μαθητές, ειδικοί χωροταξικού σχεδιασμού και αστικής ανάπτυξης, κάτοικοι και τουρίστες μετέτρεψαν τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση για το μέλλον των πόλεων σε μεγάλη επιτυχία. «Μέσα σε μόλις δώδεκα μήνες λειτουργίας, το “Crystal” έχει αναχθεί στη μεγαλύτερη έκθεση για τη βιωσιμότητα και ένα διεθνές σήμα κατατεθέν για τη Siemens. Πρόκειται πλέον για αδιαμφισβήτητη παγκόσμια πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ βασικών παραγόντων της πόλης, ακαδημαϊκών φορέων, επιχειρήσεων και του κοινού», είπε ο Pedro Miranda, Επικεφαλής του Global Center of Competence Cities της Siemens.

Tο “Crystal” είναι έδρα του Κέντρου “Center of Competence Cities” (CoC) της Siemens, αρμόδιου για την οικοδόμηση στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ της Siemens και αστικών φορέων. Πρόκειται για ερευνητικό κέντρο αιχμής στα πεδία του αστικού τοπίου που προωθεί διατομεακές λύσεις για τις πόλεις, φέρνει κοντά ειδικούς στη βιωσιμότητα των πόλεων εντός και εκτός της εταιρείας, ενώ διευθύνει και το διεθνές δίκτυο “Siemens’ City Account Managers”. Χτισμένο να μοιάζει με κρύσταλλο, το “Crystal” είναι από τα πλέον ενεργειακά αποδοτικά κτήρια στον κόσμο και έχει επιτύχει τις υψηλότερες πιστοποιήσεις σύμφωνα με το παγκόσμιο πρότυπο ενεργειακής αποδοτικότητας “LEED Platinum” και το βρετανικό πρότυπο “BREEAM Outstanding”.

Η Εβδομάδα Βιώσιμων Πόλεων:
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της πρώτης επετείου του μεταξύ 30 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμων Πόλεων, το “Crystal” φιλοξενεί σημαντικά γεγονότα, όπως οι Νύχτες Φεστιβάλ της Siemens, όπου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις προβολές αριστουργημάτων της όπερας από το φετινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, μέσα και έξω από το “Crystal”. Παράλληλα, το στρογγυλό τραπέζι “Digital Life Design” (DLD) πάνω στη θεματική «Ταυτότητα και Κουλτούρα της Πόλης» θα φέρει κοντά, σε μία ζωντανή συζήτηση, φορείς με ηγετικό ρόλο στην παραγωγή σκέψης και επικεφαλής πολιτιστικών θεσμών.

Αποκορύφωση της Εβδομάδας Βιώσιμων Πόλεων στο “Crystal” θα είναι ένα διήμερο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει την πρώτη τελετή για την απονομή των Βραβείων “C40 & SIEMENS CITY CLIMATE LEADERSHIP AWARDS” στις 4 Σεπτεμβρίου και ένα συνέδριο στις 5 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή δημάρχων, πολεοδόμων και ειδικών στον τομέα της βιωσιμότητας πόλεων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν πάνω στις πιο κρίσιμες σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Παράλληλα, εκπρόσωποι των υποψήφιων πόλεων θα παρουσιάσουν τα έργα που υλοποίησαν και θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, το δίκτυο C40 θα φιλοξενήσει στις 6 Σεπτεμβρίου ένα workshop με συνεργάτες του C40 Measurement & Planning Initiative, μεταξύ των οποίων είναι και η Siemens. Πρόκειται για το πρώτο μεταξύ αρκετών περιφερειακών workshops που υποστηρίζουν την ανάπτυξη τοπικών δυνατοτήτων για τη μέτρηση εκπομπών GHG σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων μέσω του Global Protocol for Communities (GPC).

Μετά την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Βιώσιμων Πόλεων, στις αρχές Οκτωβρίου, η Siemens, σε συνεργασία με το Μουσείο Συγκοινωνιών του Λονδίνου, θα διοργανώσει στο “Crystal” μία έκθεση για το πώς βλέπει η ίδια το μετρό του Λονδίνου στο μέλλον, υπό τον τίτλο: “Going Underground: Our Journey to the Future”, με κεντρικό έκθεμα ένα ομοίωμα κανονικού μεγέθους μίας αμαξοστοιχίας μετρό Inspiro της Siemens, καθώς και έναν υπόγειο σταθμό μετρό του μέλλοντος.

Τα βραβεία “C40 & SIEMENS CITY CLIMATE LEADERSHIP AWARDS”

Τα Βραβεία C40 & Siemens City Climate Leadership Awards θα απονέμονται σε ετήσια βάση σε δέκα κατηγορίες, παρέχοντας διεθνή αναγνώριση στις C40 πόλεις που  επιδεικνύουν κορυφαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες που αφορούν στο κλίμα. Πέντε κατηγορίες βραβείων, συμπεριλαμβανομένων αυτών των αστικών συγκοινωνιών, της διαχείρισης αποβλήτων και των βιώσιμων κοινοτήτων είναι ανοιχτές μόνο σε πόλεις του δικτύου C40. Πέντε άλλες κατηγορίες, όπως αυτές της αντοχής, της ποιότητας του αέρα και των έξυπνων υποδομών πόλεων είναι ανοιχτές τόσο σε πόλεις του δικτύου C40 όσο και στις 120 πόλεις που μελετά ο δείκτης “Green City Index” (GCI) της Siemens και του Economist Intelligence Unit.

Μία ανεξάρτητη, επταμελής,  κριτική επιτροπή που αποτελείται από πρώην Δημάρχους, αρχιτέκτονες και εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας, του δικτύου C40 και της Siemens, θα επιλέξει τους τελικούς νικητές των βραβείων.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.