Έφτασε στο ΤΑΙΠΕΔ η επίσημη προσφορά της Socar για ΔΕΣΦΑ

 
21 fisiko aerio fot 330x248 Έφτασε στο ΤΑΙΠΕΔ η επίσημη προσφορά της Socar για ΔΕΣΦΑ

Έφτασε στο ΤΑΙΠΕΔ η επίσημη προσφορά της Socar για ΔΕΣΦΑ

Προς την τυπική ολοκλήρωση φαίνεται ότι βαίνει η πώληση του ΔΕΣΦΑ προς την εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν Socar καθώς τις προηγούμενες ημέρες έφτασε στο ΤΑΙΠΕΔ και επισήμως η βελτιωμένη προσφορά που ανεβάζει το προσφερόμενο τίμημα στα 400 εκατ. ευρώ.

Η κατάθεση και επισήμως της βελτιωμένης προσφοράς, ανοίγει το δρόμο ώστε και η πλευρά των Ελληνικών Πετρελαίων να εξετάσει και να αποφασίσει για την έγκριση και αποδοχή του τιμήματος, διαδικασία που απαιτεί σύγκληση έκτακτης ΓΣ.

Μοναδική τυπική εκκρεμότητα από την πλευρά της Socar είναι να αυξηθεί το ποσό της εγγυητικής επιστολής από τα 30,5 στα 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν πυρετώδεις διαβουλεύσεις και συζητήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση και τις λεπτομέρειες του deal. Κάποιες πλευρές μάλιστα θεωρούν ότι οι εκκρεμότητες αυτές κάθε άλλο παρά τυπικές ήταν και αφορούσαν κρίσιμα ζητήματα όπως η εμπορική πολιτική που μπορεί να ακολουθεί ο διαχειριστής, που σήμερα τελεί υπό τον αυστηρό έλεγχο του ρυθμιστή.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη προσφορά των Αζέρων υπεβλήθη στις 10 Ιουνίου και ακολούθησαν συζητήσεις για τη βελτίωσή της αλλά και για άλλα εκκρεμή ζητήματα σε σχέση με την πώληση. Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του 66% του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου, με τα ΕΛΠΕ να πωλούν το σύνολο της συμμετοχής τους (35%) και το δημόσιο το υπόλοιπο (31%).

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.