ΥΠΕΚΑ: Χωρίς νέα επιβάρυνση τα φωτοβολταϊκά έως τέλος του ΄12

 

 

papageorgiou ΥΠΕΚΑ: Χωρίς νέα επιβάρυνση τα φωτοβολταϊκά έως τέλος του ΄12

Χωρίς νέα επιβάρυνση τα φωτοβολταϊκά έως τέλος του ΄12

Τη ρητή δέσμευση ότι με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ για τη βιωσιμότητα του ΛΑΓΗΕ, δεν πρόκειται «σε καμία περίπτωση να υπάρξει επιπλέον φορολόγηση για τους επενδυτές φωτοβολταϊκών που έφτιαξαν το πάρκο τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012», φέρεται να ανέλαβε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου, σε συνάντηση που είχε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του 9,84, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, σημειωτέον, είχε πρωτοστατήσει στη Βουλή για να μειωθεί (για τα φωτοβολταϊκά) το ποσοστό της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, με αποτέλεσμα να μειωθεί μεν για τα φωτοβολταϊκά αλλά να επιβληθεί έκτακτη εισφορά 10% και στις υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ.

Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαγεωργίου:

- Το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ στο οποίο θα ενσωματωθούν οι αλλαγές θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Απριλίου.

- Θα έχουμε σύντομα μια ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου, (το οποίο συζητά με όλες τις τράπεζες), που θα παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης που έχουν οι επενδυτές φωτοβολταϊκών με τον ΛΑΓΗΕ και συνεπώς θα μπορεί να οδηγήσει και σε παράταση των δανείων που έχουν οι επενδυτές με τις τράπεζες.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.