Συνεργασία ΥΠΕΚΑ με το Ίδρυμα Zayed Future Energy για το ενεργειακό μέλλον

 
53 ypeka 330x170 Συνεργασία ΥΠΕΚΑ με το Ίδρυμα Zayed Future Energy για το ενεργειακό μέλλον

Συνεργασία ΥΠΕΚΑ με το Ίδρυμα Zayed Future Energy για το ενεργειακό μέλλον

Συνεργασία ΥΠΕΚΑ με το Ίδρυμα ZayedFutureEnergy των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με τον διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες που αφορούν στη δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου ενεργειακά μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να προωθηθούν οι καινοτόμες ιδέες και σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευ. Λιβιεράτου, στο Abu Dhabi τον Ιανουάριο του 2013, όπου είχε την ευκαιρία να έχει συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα γνωστοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο την έναρξη του διαγωνισμού του Zayed Future Energy Prize, με καταληκτική ημερομηνία την 5η Αυγούστου 2013, σε πέντε μεγάλες κατηγορίες:

-    Μεγάλων εταιρειών (βραβείο αναγνώρισης)

-    Μικρών και μεσαίων Επιχειρήσεων (βραβείο 1,5 εκ. δολαρίων)

-    Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (βραβείο 1,5 εκ. δολαρίων)

-    Προσωπικού επιτεύγματος (βραβείο 500 χιλ. δολαρίων)

-    Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (βραβείο 500 χιλ. δολαρίων που μοιράζεται για τις περιοχές της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Ωκεανίας).

Ο διαγωνισμός Zayed Future Energy Prize είναι μια πρωτοβουλία του ομώνυμου ιδρύματος των ΗΑΕ που προωθεί τις καινοτόμες λύσεις για τη δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου ενεργειακά μέλλοντος, αναγνωρίζοντας και βραβεύοντας τις ιδέες εκείνες που προωθούν ενεργειακά τεχνολογικά επιτεύγματα και αφορούν σε μεγάλες κοινότητες της υφηλίου.

Η χώρα μας έχει στο δυναμικό της οργανισμούς, επιχειρήσεις, ιδρύματα και μονάδες που διακρίνονται στους τομείς αυτούς και παρακαλούνται να ενημερωθούν λεπτομερώς για να λάβουν μέρος στο παραπάνω διαγωνισμό με πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες λύσεις, σχετικά με δράσεις στους πέντε παραπάνω τομείς, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη στον τομέα των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.