Στο ναδίρ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

 
9 δικτυο ΔΕΗ fot 320x293 Στο ναδίρ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

ΔΕΗ

Πτώση – ρεκόρ παρουσίασε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο, εξαιτίας της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής και του ήπιου χειμώνα που περιόρισε τη χρήση κλιματιστικών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο διαχειριστής του ηλεκτρικού συστήματος (ΑΔΜΗΕ), η καθαρή ζήτηση για ενέργεια υποχώρησε κατά 12% στις 3,84 εκατομμύρια μεγαβατώρες (MWh). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από την έναρξη δημοσίευσης μηνιαίων στοιχείων τον Αύγουστο του 2004.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συρρικνώνεται συνεχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τις εταιρείες παραγωγής να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες επιταχυνόμενης ύφεσης.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις βιομηχανίες υποχώρησε κατά 4,4% τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, οι ήπιες καιρικές συνθήκες του Φεβρουαρίου βοήθησαν τα νοικοκυριά να περιορίσουν τη χρήση κλιματιστικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο τρίτα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτονται από τη ΔΕΗ, που είναι και ο μόνος παίκτης στη λιανική αγορά. Μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, η εταιρεία αύξησε την παραγωγή από υδροηλεκτρικές μονάδες της στις 708.651 MWh, το υψηλότερο επίπεδο της τριετίας, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.

Η αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής μειώνει το μέσο κόστος παραγωγής για την ΔΕΗ, το οποίο είναι χαμηλότερο στα υδροηλεκτρικά παρά στις θερμικές μονάδες της.

Πηγή: Reuters

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.