Πρέπει και οι πλούσιοι Ελληνες να πληρώσουν

 
investition photovoltaik Πρέπει και οι πλούσιοι Ελληνες να πληρώσουν

Πρόταση φορολόγησης των πλουσίων Ελλήνων

Μια νέα προϋπόθεση έρχεται να προστεθεί στους όρους συνέχισης του δανεισμού της ελληνικής οικονομίας από τη Γερμανία: Να βάλουν οι πλούσιοι «το χέρι στην τσέπη». Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, δεν μπορεί καν να διανοηθεί «ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να πρέπει και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν». Καλεί, μάλιστα, τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να πάψουν να παρακολουθούν απαθείς τη φοροδιαφυγή και να ‘παγώσουν’ τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους».

«Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από τη φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογουμένους χρήματα για πακέτα διάσωσης», υποστηρίζει ο Γερμανός πολιτικός, το κόμμα του οποίου βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση. Όλα, όμως, δείχνουν ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το SPD θα συγκυβερνήσει με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, που δύσκολα θα αρνηθεί να επιβαρυνθούν οι πλουσιότεροι Έλληνες για να επωφεληθούν οι φτωχότεροι Γερμανοί. Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση, 3 στους 4 Γερμανούς τάσσονται υπέρ μιας συγκυβέρνησης SPD-CDU. Η πλειοψηφία (47%) τάσσεται υπέρ νέου δανείου προς την Ελλάδα, αν και μόλις 1 στους 6 πιστεύει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους όρους. Η πρόταση φορολόγησης των πλουσιότερων Ελλήνων είναι βέβαιο ότι θα υποστηριχθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, καθώς πληθαίνουν τα σχετικά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.

Spiegel 
Το τελευταίο τεύχος του Spiegel φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Άθλιοι πολίτες: Η ζωή του 1% της Ελλάδας». Σε αυτό περιγράφεται με μελανά χρώματα η στάση Ελλήνων εφοπλιστών, όπως ο Γ. Οικονόμου, ο Λ. Πατίτσας και ο Π. Κόκκαλης. Αναφέρονται, επίσης, πρωτοβουλίες στήριξης της Ελλάδας, από το ίδρυμα Νιάρχου και την οικογένεια Νομικού, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις και τις Έλλης Πατέρα. Σε όλες τις περιπτώσεις, η Γερμανίδα δημοσιογράφος καταλήγει στο ίδιο ερώτημα: «Τι έκαναν αυτοί για τη χώρα τους;»

πηγή: imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.