ΣΠΕΦ:Η έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά οφείλει να εκπίπτει από τις φορολογικές δηλώσεις

 
15 spef 330χ200 ΣΠΕΦ:Η έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά οφείλει να εκπίπτει από τις φορολογικές δηλώσεις

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών και τον υπουργό, κύριο Στουρνάρα, ζητάει η επιβληθείσα Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης στα φωτοβολταϊκά να εκπίπτει από τον τζίρο των παραγωγών στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Προς:
Υπουργείο Οικονομικών

Γραφείο Υπουργού – Υπ’ όψη κου Ιωάννη Στουρνάρα
Νίκης 5-7, 101 80 Αθήνα

Γραφείο Υφυπουργού – Υπ’ όψη κου Μαυραγάνη
Καρ. Σερβίας 10, 101 84 Αθήνα

Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος – Υπ’ όψη Διευθυντού κου Κατούδη
Καρ. Σερβίας 10, 10184 Αθήνα

Θέμα: Η επιβληθείσα Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης στα φωτοβολταϊκά οφείλει να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, κε Διευθυντά

Με τον ν.4093/2012 άρκ. Ι2, ΦΕΚ Α 222 από 12.11.12 επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης στις επαγγελματικές φωτοβολταϊκές μονάδες ύψους 25 – 30% επί του κύκλου εργασιών τους προ ΦΠΑ, όπως αυτός εκκαθαρίζεται από τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ / ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και θα παρακρατείται απευθείας από τις πληρωμές των μονάδων αυτών. Η εφαρμογή της εισφοράς αυτής λογίζεται ήδη από 1.7.12 και κα ισχύει για 2+1 χρόνια.

Θεωρώντας αδιανόητο το ενδεχόμενο να συντάσσουν οι παραγωγοί φορολογικές δηλώσεις εκκινώντας από κύκλο εργασιών π.χ. 100 όταν εν τοις πράγμασι αυτός που θα εισπράττεται θα είναι 70 -75 λόγω της εισφοράς αυτής, ζητούμε συνάντηση μαζί σας ή με αρμόδιο για το θέμα συνεργάτη σας ώστε άμεσα να ρυθμιστεί το θέμα του να εκπίπτει η εισφορά αυτή από τα έσοδα των εταιρειών μας, ώστε εν συνεχεία να προκύπτουν τα πραγματικά προ φόρων κέρδη προς φορολόγηση. Το μέγεθος της εισφοράς (25 – 30%) και το γεγονός ότι επιβλήθηκε οριζόντια στον τζίρο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παραγνώρισης του προβληματισμού αυτού αφού ουδείς δύναται να καταβάλει φόρο εισοδήματος σε χρήματα που δεν εισέπραξε και μάλιστα στο δυσθεώρητο μέγεθος αυτό.

Έτσι θα αποφευχθεί η δυσβάστακτη επιπλέον φορολόγηση εισοδήματος που οι παραγωγοί ουδέποτε έλαβαν αφού η εισφορά υπέρ του ειδικού λογαριασμού τους το περιέκοψε. Διαφορετικά τα εμφανιζόμενα στις δηλώσεις ως κέρδη προ φόρων ουδόλως στην πραγματικότητα θα υπάρχουν αφού η επιβληθείσα εισφορά όχι μόνο τα εξανεμίζει στην πηγή αλλά τα μετατρέπει σε πολλές περιπτώσεις σε πραγματικές ζημιές.

Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,

Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος

Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν. Γραμματέας”

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.