Χωρίς όρια η διαφθορά και η έλλειψη δικαιοσύνης στη χώρα μας

 
justiz Χωρίς όρια η διαφθορά και η έλλειψη δικαιοσύνης στη χώρα μας

η διαφθορά και η γραφειοκρατία κοστίζουν κάθε χρόνο 28 δισεκατομμύρια ευρώ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με τον οποίο τα πειθαρχικά συμβούλια μοιράζουν αθωωτικές αποφάσεις σε επίορκους υπαλλήλους!

Την ώρα που οι αρμόδιοι «παλεύουν» να βρουν ποιοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κάποιοι καλύπτουν αυτούς, που όχι μόνο πρέπει να απολυθούν αλλά και να καταδικαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια υπάλληλος του ΟΑΕΔ, που είχε βγάλει μηναίο επίδομα ανεργίας σε όλο της το σόι, τιμωρήθηκε μόνο με 4 μήνες παύσης, όπως και υπάλληλος – κλέφτης του υπουργείου Υγείας, που είχε αποσπάσει 51.000 ευρώ!

Ταμίας του δήμου Θεσσαλίας που απέσπασε το ποσό των 93.000 ευρώ απλώς… υποβιβάστηκε, ενώ δημόσιος υπάλληλος με… 169 μέρες άδεια σε ένα χρόνο (!) «τιμωρήθηκε» με 6 μήνες παύση.

Πως είναι δυνατόν σε μιά χώρα δημοκρατική αυτά τα άτομα να μην απολύονται αμέσως και να μην οδηγούνται στη δικαιοσύνη; Όχι μόνο αυτοί αλλά τόσο οι προϊστάμενοί τους όσο, και οι των πειθαρχικών συμβουλίων πρέπει αμέσως να απολύονται και να ξεκινά δικαστική διαδικασία, όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε κάθε άλλη δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τους επίορκους υπάλληλους που την βγάζουν «λάδι» την ώρα που άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς ο κ. Ρακιντζής τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, στα οποία θα μετέχουν ανώτεροι δικαστικοί, δεν έχουν πάρει ακόμα μπροστά, ενώ τα παλιά, όπου μετέχουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων τους καλύπτουν.

Και όλα αυτά την ώρα που η διαφθορά και η γραφειοκρατία κοστίζουν κάθε χρόνο 28 δισεκατομμύρια ευρώ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.