27η EU PVSEC: Κορυφαία Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κλάδου Φωτοβολταϊκών

 
101 prasini energia Fot 330x248 27η EU PVSEC: Κορυφαία Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κλάδου Φωτοβολταϊκών

27η EU PVSEC: Κορυφαία Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κλάδου Φωτοβολταϊκών

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η κορυφαία ετήσια διεθνής εκδήλωση του κλάδου των φωτοβολταϊκών 27th European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition, η οποία πραγματοποιείται και εφέτος στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Οι εργασίες της 27th EU PVSEC ξεκίνησαν με το άνοιγμα του Συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα πέφτει και η αυλαία της έκθεσης, η οποία ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου.

4000 σύνεδροι από περισσότερες από 100 χώρες συμμετέχουν στην 27η EU PVSEC κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πάνω 1600 παρουσιάσεις με θέματα γύρω από την επιστήμη, την αγορά και την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών. Στο συνέδριο συμμετέχουν σύνδεσμοι των φωτοβολταϊκών, ειδικοί επιστήμονες, στελέχη διοικήσεων μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων, καθώς και εκπρόσωποι της Ε.Ε.

Επίσης, η έκθεση, η οποία ξεκίνησε χθές στην Φρανκφούρτη, θα φιλοξενήσει 652 διεθνείς εκθέτες με προϊόντα από όλη την παραγωγική αλυσίδα των φωτοβολταϊκών.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε, για εικοστή φορά, η απονομή του βραβείου Μπεκερέλ, που απενεμήθη για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1989 για τον εορτασμό της 150ης επετείου της ανακάλυψης του φωτοβολταϊκού φαινομένου από τον Γάλλο Alexandre Edmond Becquerel. Το βραβείο δόθηκε φέτος στον Δρ. Winfried Hoffmann και η επιλογή έγινε από την επιτροπή του βραβείου Μπεκερέλ.

Ο Δρ. Winfried Hoffmann βραβεύτηκε για την πρωτοποριακή του εργασία στην βιομηχανία των φωτοβολταϊκών. Ειδικεύθηκε στην έρευνα στον τομέα των εφαρμογών και την ανάπτυξη της μετατροπής φωτοβολταϊκής ενέργειας με βάση το νερό και την τεχνολογία thin film. Υπήρξε από τους ανθρώπους της φωτοβολταϊκής βιομηχανίας που έδωσαν ώθηση στη δημιουργία πρωτοποριακών μονάδων παραγωγής μεγάλης κλίμακας και στην κατασκευή καινοτόμου εξοπλισμού. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το ολοκληρωμένο σύστημα SmartSolarFab, ένα από τα πιο πρωτοπόρα προϊόντα στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Ο Δρ Hoffmann διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανίας Φωτοβολταϊκών (ΕΡΙΑ) και της Γερμανικής Bundesverband Solarwirtschaft (BSW).

Επίσης, πραγματοποιούνται μία σειρά από παράλληλα events, όπως τα Europe – Asia PV Forum και το Characterising and Classifying Failures of PV Modules, και το 9th European PV Industry Summit.

Ειδικότερα, στο Europe-Asia PV Forum, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Διευθυντή του Solar Program του Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, Minh Le, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι αρμόδιοι για την χάραξη πολιτικής για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ θα πρέπει να εναρμονίσουν τις τοπικές πολιτικές και να υιοθετήσουν κοινές πρακτικές σε εθνικό επίπεδο με στόχο την διασφάλιση της σταθερότητας της αγοράς φωτοβολταϊκών.

Οι αρμοδιότητες για τα φωτοβολταϊκά στις ΗΠΑ κατανέμονται σε πάνω από 18.000 διοικητικές οντότητες, κάθε μία από τις οποίες έχει δική της πολιτική. Το γεγονός προκαλεί καθυστερήσεις και στρεβλώσεις στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών έργων στην χώρα.

Τα φωτοβολταϊκά έργα βρίσκονται συγκεντρωμένα περισσότερο στις Πολιτείες Καλιφόρνια και Αριζόνα, ενώ, όπως υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο συντονισμός θα μπορούσε να βελτιώσει τη θέση του αμερικανικού κλάδου φωτοβολταϊκών έναντι του ευρωπαϊκού, ο οποίος είχε τα δύο τρίτα της παγκόσμιας αλυσίδας παραγωγής το 2011.

Ο Le τόνισε επίσης την ανάγκη ανάπτυξης της έρευνας και της καινοτομίας στον κλάδο, με παράλληλη προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Η 27η EU PVSEC υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την UNESCO και το Παγκόσμιο Συμβούλιο ΑΠΕ (WCRE), καθώς και από πλήθος ενώσεων φωτοβολταϊκών. Το Τεχνικό Πρόγραμμα συντονίζεται από το Joint Research Centre της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή:iene.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.