Εκδήλωση του ΙΕΝΕ για την βιωσιμότητα των Επενδύσεων του κλάδου των ΑΠΕ

 
16 iene news 330x280 Εκδήλωση του ΙΕΝΕ για την βιωσιμότητα των Επενδύσεων του κλάδου των ΑΠΕ

Μεγάλο Ενδιαφέρον Από Εταιρείες και Φορείς των ΑΠΕ για την Εκδήλωση του ΙΕΝΕ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν εταιρείες του κλάδου των ΑΠΕ, αλλά και παράγοντες ρυθμιστικών και άλλων αρχών για συμμετοχή στην απογευματινή εκδήλωση που διοργανώνει στις 4 Απριλίου 2013 στην Αθήνα το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, με τίτλο « Η Βιωσιμότητα των Επενδύσεων ΑΠΕ: Κρίσιμες Επιλογές», υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7), θα βρεθούν τα επείγοντα προβλήματα που παρατηρούνται τον τελευταίο χρόνο στην λειτουργία της αγοράς, τα οποία υπονομεύουν, πλέον, τις προοπτικές των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, λόγω του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ, που αυξάνεται από μήνα σε μήνα. σε συνδυασμό με την στρατηγική της ΕΕ για διεύρυνση της χρήσης των ΑΠΕ, της ενεργειακής αποδοτικότητας και των εφαρμογών ενεργειακών τεχνολογιών χαμηλού άνθρακα, τείνει να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανασφάλειας και αμφισβήτησης για τον κλάδο.

Η απογευματινή αυτή εκδήλωση του ΙΕΝΕ σκοπό έχει να υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων ώστε να εξασφαλισθεί η βιώσιμη πορεία των ΑΠΕ και η ανάπτυξη των ηλεκτρικών δικτύων, αλλά και η προστασία του ηλεκτρικού τομέα και των καταναλωτών από υπερβολικές επιβαρύνσεις, σε εναρμόνιση με τις διαφαινόμενες νέες τάσεις στο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Μιχάλης Ε. Φιλίππου, Επιχειρησιακός Δ/ντής Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΛΑΓΗΕ Α.Ε., ο Καθηγητής Παντελής Κάπρος, Ε3Μ-Lab, ΕΜΠ και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΕΝΕ και ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, Γ.Γ. ΙΕΝΕ και Πρόεδρος Επιτροπής ΑΠΕ του Ινστιτούτου. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι βασικών φορέων και παραγόντων της αγοράς ( ΕΛΕΤΑΕΝ, ΣΕΦ, ΣΠΕΦ, ΕΛΕΑΒΙΟΜ, ΕΣΜΥΕ), ώστε να υπάρξει διεξοδική συζήτηση και εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων με στόχο την αναζήτηση λύσεων και την διατύπωση προτάσεων. Ακόμη, θα υπάρξει παρέμβαση από τον κ. Δημήτρη Βαρβιτσιώτη, Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών της εταιρείας φωτοβολταϊκών Solar Cells. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ Δρ. Γιάννης Δεσύπρης.

 
This entry was posted in EVENTS, ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.