To ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes B-Class

 
Mercedes B Class To ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes B Class

Ηλεκτρική Mercedes B-Class

To ηλεκτροκίνητο Mercedes B-Class παρουσιάστηκε στην έκθεση New York Auto Show 2013.  Η Mercedes κάνει με το αυτοκίνητο δυνατούς πάνω από 136 hp, ενώ σε σημαντικά λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα επιταχύνει στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Στην επιτάχυνση βοηθά η ισχυρή ροπή των 310 Newton μέτρων, η οποία εφαρμόζεται αμέσως,  από την πρώτη στροφή. Η μπαταρία ιόντων λιθίου βρίσκεται στο κάτω μέρος του αμαξώματος του B-Class και μιά φόρτιση κρατάει περίπου για 200 χιλιόμετρα. Η μπαταρία μπορεί το λιγότερο σε τέσσερεις ώρες, σε 240 βολτ και 40 αμπέρ (που ισοδυναμεί με αμερικανική σύνδεση ρεύματος για την κουζίνα και κλιματισμό) να επαναφορτιστεί. Επιπλέον φορτίζεται κατά την οδήγηση με ένα σύστημα ανάκτησης, που τροφοδοτεί την μπαταρία με την ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα.

Εξωτερικά, το ηλεκτρικό B-Class δεν είναι διαφορετικό από το βενζινοκίνητο μοντέλο. Μόνο το τελείωμα της ζάντας και μερικά αυτοκόλλητα δείχνουν την ηλεκτρική ενέργεια.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού B-Class είναι η δικτύωση με συσκευές Internet-enabled, που ονομάζεται “Connected Services”. Με το smartphone ή τον υπολογιστή που μπορεί να είναι απομακρυσμένα, ελέγχεται το τρέχον επίπεδο φόρτισης. Το διαθέσιμο εύρος μπορεί επίσης να εμφανίζεται σε ένα χάρτη για να προγραμματίζεται η επόμενη διαδρομή. Έτσι πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι αμέσως, γίνονται γνωστά, η  τρέχουσα κατάσταση φόρτισης και το άν η φόρτιση αρκεί. Η υπηρεσία Connected Services επιτρέπει επίσης την απομακρυσμένη διαμόρφωση του αυτοκινήτου: Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί το ηλεκτρικό B-Class να προθερμανθεί ή να προ-κλιματιστεί. Η ηλεκτρική Mercedes B-Class, είναι μοναδική σε αυτό το τμήμα.

Επιπλέον, η Mercedes έχει αναβαθμίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως πρότυπο για την προειδοποίηση και την πρόληψη συγκρούσεων με το σύστημα Assist. Προαιρετικά, διατείθονται  ένα Blind Spot Assist, μιά υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας και το Active για την υποβοήθηση  παρκαρίσματος.

Από άποψη ηλεκτρονικής άνεσης το αυτοκίνητο  προσφέρει στάνταρ το “Audio 20″ με μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη, διπλό δέκτη, MP3 CD player και θύρα USB. Επίσης, ένα σύστημα πλοήγησης αποτελεί στάνταρντ, ενώ  το σύστημα πολυμέσων COMAND Online με πρόσβαση στο Ίντερνετ, και η φωνή στην πλοήγηση, LINGUATRONIC, είναι διαθέσιμα με επιπλέον χρέωση.

Η B-Class περνάει στην μαζική παραγωγή το 2014 και αρχικά μόνο για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Mercedes, το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά. Η τιμή για το ηλεκτρικό-Benz, δεν είναι ακόμη γνωστή.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.