To ηλεκτρικό ΒΜW i3 στην Ελλάδα

 
bmw To ηλεκτρικό ΒΜW i3 στην Ελλάδα

To ηλεκτρικό ΒΜW i3 στην Ελλάδα

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα ηλεκτροκίνητα BMW i3 τα οποία μπορείτε από το ερχόμενο Σάββατο να δείτε από κοντά στις εγκαταστάσεις της BMW Σπανός στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το BMW i είναι ουσιαστικά μια νέα μάρκα από τη Βαυαρική εταιρεία και εκτός από το i3 που είναι αυτοκίνητο πόλης σύντομα αναμένονται το σπορ i8 αλλά και το οικογενειακό i5.

Το i3 κινείται από ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 125KW ο οποίος καταναλώνει σύμφωνα με την εταιρεία 13kwh/100km. Αν αυτό το μεταφράσουμε σε ευρώ θέλει 1.5 ευρώ για να διανύσει 100km.

Είναι απαλλαγμένο από τέλη κυκλοφορίας και η τιμή του ανέρχεται στα 36 χιλιάδες ευρώ.

Το i3 είναι ένα αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ για την παραγωγή του στη Λειψία χρησιμοποιείται η ενέργεια που παράγουν τέσσερις γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες. Φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 170 PS και ροπής 25,5 kgm, ενώ η αυτονομία του με μία φόρτιση ανέρχεται σε160 km. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς.

Το χαμηλό βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακόνημα (CFRP) συμβάλει σε επιδόσεις που συναντάμε συνήθως σε hatch με sport χαρακτήρα (0-100 σε περίπου 8 sec). Προαιρετικά, το i3 θα μπορεί να παραγγελθεί και με ένα μικρό 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεννήτρια για αύξηση της αυτονομίας στα300 km.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.