Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Chevrolet Spark EV

 
chevrolet Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Chevrolet Spark EV

Chevrolet Spark EV

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Spark EV στο Los Angeles, στην Auto Show 2012, το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2013 για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το λανσάρισμα στην αγορά – τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη – προβλέπεται για τις αρχές του 2014.

Παρά το μικρό του μέγεθος, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει αρκετή δύναμη: Θαυμάσια 136 hp (100 kW), από την 20-kWh μπαταρία λιθίου-ιόντων. Το ηλεκτρικό μοτέρ δημιουργεί μια σταθερή ροπή των 542 Newton μέτρα, ενώ σε λιγότερο από 8,5 δευτερόλεπτα φτάνει τα 100 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Το πιλοτήριο του ηλεκτρικού Spark είναι εξαιρετικά έξυπνο, εμφανίζει όλες τις λειτουργίες του οχήματος μέσω δύο υψηλής ευκρίνειας επτά ιντσών οθόνες. Το Chevrolet «είναι έτσι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του”.

Με μία φόρτιση, το αυτοκίνητο καλύπτει περίπου 180 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση  σε μία 230-volt σύνδεση απαιτεί έξι μέχρι οκτώ ώρες. Η τιμή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο δεν θα ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.