Η Επιτροπή ενέργειας της ΕΕ προτρέπει ομοιόμορφες feed-in-tariffs για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη

 
Fotolia 35908147 XS 300x199 Η Επιτροπή ενέργειας της ΕΕ προτρέπει ομοιόμορφες feed in tariffs για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη

Eνιαία, πανευρωπαϊκή τροφοδοσία σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και ομοιόμορφα τιμολόγια

H Επιτροπή Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία καλεί για μια ενιαία, πανευρωπαϊκή τροφοδοσία σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και συνιστά ομοιόμορφα τιμολόγια.

Η Επιτροπή συμφώνησε σχετικά με το περιεχόμενο της μελέτης «Προκλήσεις και ευκαιρίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά”. Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή Hans-Josef Fell (Συμμαχία 90/Οι Πράσινοι), οι συντάκτες της έκθεσης αρχικά προοριζόταν να αντικαταστήσουν τα εθνικά feed-in tariffs από ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ποσοστώσεων. Τα μέλη της Συμμαχίας των πράσινων έπεισαν την επιτροπή, ωστόσο, ότι τα τιμολόγια τροφοδότησης είναι το καλύτερο μοντέλο ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών.

“Η έκθεση της Επιτροπής καθιστά σαφές ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντικές», είπε ο Fell. «Επιπλέον, είναι σαφές ότι η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών δεν είναι μια επιδότηση και ως εκ τούτου δεν είναι στρέβλωση του ανταγωνισμού.”

Ωστόσο οι πράσινοι δεν πέρασαν την πρότασή τους για δεσμευτικό στόχο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο 45% μέχρι το 2030, αλλά ούτε και τις θέσεις τους για τις επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια, ότι στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό.

 

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.