Αύξηση των φωτοβολταϊκών feed-in tariffs για μικρές εγκαταστάσεις στη Γαλλία

 
39 πανελ παζλ Fot 330χ220 Αύξηση των φωτοβολταϊκών feed in tariffs για μικρές εγκαταστάσεις στη Γαλλία

Φωτοβολταϊκά στη Γαλλία:Νέοι διαγωνισμοί για μεγάλα συστήματα οροφής και αύξηση της feed-in tariff για μικρές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Το γαλλικό Υπουργείο Περιβάλλοντος  ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου γύρου δημόσιου διαγωνισμού για εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου με τα αποτελέσματα της περιβαλλοντικής διάσκεψης που έγινε στις 14 και 15/09/2012 στο Παρίσι, η γαλλική κυβέρνηση θέλει να πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος του χρόνου διαγωνισμό για μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης και σκοπεύει να υποστηρίξει έργα που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες και συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Μεγάλες περιοχές σε στέγη προτιμώνται έναντι των φωτοβολταϊκών πάρκων για τη διατήρηση γεωργικών εκτάσεων, αναφέρει η έκθεση, η οποία, ωστόσο ακόμη δεν αναφέρει ούτει το ύψος της απόδοσης των συστημάτων ούτε την τιμή.

Επιπλέον, το υπουργείο προτίθεται να αυξήσει τις feed-in tariffs για τις μικρές ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Για φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης και σε μη κατοικημένο κτήριο, θα υπάρξει 10% μπόνους στην feed-in tariff, θα εξαρτάται, ωστόσο, από την προέλευση των εξαρτημάτων(μόνο για εγχώρια προϊόντα). Επιπλέον, η feed-in tariff θα μειώνεται στο μέλλον όχι περισσότερο από 20% ανά έτος.

 

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.