Πρώτη στις ανανεώσιμες η Πορτογαλία, ενώ διπλασιάστηκαν οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις το 2012

 
110 energiaki klimaka Fot 330x248 Πρώτη στις ανανεώσιμες η Πορτογαλία, ενώ διπλασιάστηκαν οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις το 2012

το 38% των ενεργειακών αναγκών της Πορτογαλίας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές

Στην Πορτογαλία έχουν εγκατασταθεί το 2012, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την Εθνική Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Γεωλογίας της Πορτογαλίας, φωτοβολταϊκά συστήματα με ονομαστική ισχύ 67,8 μεγαβάτ (MW). Έτσι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα ανήλθε σε 225 μεγαβάτ (MW).
Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 95% σε σχέση με το 2011. Τα 39,4 MW αντιπροσώπευαν τα φωτοβολταϊκά συστήματα με λιγότερο από 250 κιλοβάτ (kW).

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα στην Πορτογαλία εκτιμάται σε 360 μεγαβατώρες (MWh) το 2012, που αντιστοιχεί στο 0,7% της εθνικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτό είναι περίπου το ίδιο ποσοστό όπως και στη Γαλλία, αλλά πολύ λιγότερο από ό, τι το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία, τη Γερμανία ή την Ισπανία. Ωστόσο, το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στη συνολική κατανάλωση στην Πορτογαλία είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο απ΄ότι στις ΗΠΑ.
Με την αιολική ενέργεια, την υδροηλεκτρική ενέργεια, τη βιομάζα, το φυσικό αέριο και την ηλιακή ενέργεια μαζί καλύπτεται στο 2012 το 38% των ενεργειακών αναγκών της Πορτογαλίας: αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα μερίδια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.