Η Ισχύς των εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών στην Καλιφόρνια υπερβαίνει το 1 γιγαβάτ

 
77 ενεργεια Fot 330χ2401 Η Ισχύς των εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών στην Καλιφόρνια υπερβαίνει το 1 γιγαβάτ

Η Καλιφόρνια πρώτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το χειριστή του δικτύου της Καλιφόρνια (CalISO), η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών υπερβαίνει το ένα γιγαβάτ (GW). Έτσι η Καλιφόρνια παραμένει η κορυφαία αγορά ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ερευνών GTM Research (Βοστώνη, Μασαχουσέτη) εκτιμά ότι οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, με 148 μεγαβάτ (MW). Κατά τη διάρκεια του 2011 έφτασαν τα 542 MW.
Ο ομοσπονδιακός φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου γιόρτασε την επιτυχία της ηλιακής ενέργειας στις 05/09/2012 στο Σακραμέντο (Σακραμέντο, Καλιφόρνια). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό ενημερώθηκε για την πρόοδο στον τομέα της ηλιακής ανάπτυξης και τις απαιτήσεις του κράτους για το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ωστόσο η ηλιακή ενέργεια στην Καλιφόρνια καλύπτει μόλις το 2,5% της ζήτησης κατά τις ώρες αιχμής, αφού η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται στα 39,5 γιγαβάτ. Το ποσοστό 2,5% είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι εκείνο στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, ωστόσο, πολύ υψηλότερο από ό, τι στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.

H Καλιφόρνια έχει έναν από τους πιο φιλόδοξους στόχους για το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ: Μέχρι το 2020, 33% της ζήτησης. Ένα μεγάλο μέρος του 33% θα πρέπει να καλύπτεται από την αιολική ενέργεια στην ενδοχώρα. Ωστόσο, σήμερα ανθούν οι πολύ μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκές και οι ηλιοθερμικές(CSP) εγκαταστάσεις.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.