H γερμανική φωτοβολταϊκή βιομηχανία σε κρίση

 
106 panel Fot 330x248 H γερμανική φωτοβολταϊκή βιομηχανία σε κρίση

Κρίση της φωτοβολταϊκής γερμανικής βιομηχανίας με 50% πτώση των πωλήσεων για το 2012

Οι εταιρείες του κλάδου φωτοβολταϊκών στη Γερμανία, κατασκευαστές εξαρτημάτων και συστήματων της βιομηχανίας των φωτοβολταϊκών και εγκαταστάτες αναμένουν κατά μέσο όρο μείωση σχεδόν 50% των εσόδων για το 2012. Αιτία της συμαντικής πτώσης είναι η πλεονάζουσας παραγωγική ικανότητα στον τομέα αλλά και η απροθυμία της ευρωπαϊκής αγοράς για επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά μετά τις συνεχείς μειώσεις των feed-in tariffs. Ένας νέος επενδυτικός κύκλος δεν βρίσκεται πρίν από το τέλος του 2013 εν όψει.

Το 20% των προμηθευτών φωτοβολταϊκών σκοπεύουν στους επόμενους μήνες σε μειώσεις του εργατικού δυναμικού. Παρ’ όλη την κρίση ακόμη σήμερα μόνο το 28%των εταιρειών μείωσε τις θέσεις εργασίας.
Οι Γερμανοί κατασκευαστές εξοπλισμού φωτοβολταϊκών φαίνονται πρόθυμοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, να αγωνιστούν για να διατηρήσουν και να επεκτείνουν τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα τους με νέα καινοτόμα προϊόντα με χαμηλό κόστος παραγωγής. Βασικός στόχος του κλάδου είναι περαιτέρω μείωση του κόστους με παράλληλη αύξηση της αποδοτικότητας, δηλώνει ο γερμανικός σύλλογος της βιομηχανίας των φωτοβολταϊκών.
Οι γερμανικοί προμηθευτές φωτοβολταϊκών εργάζονται πυρετωδώς για να συνεχιστεί η ιστορία επιτυχίας των φωτοβολταϊκών. Για περαιτέρω τοποθέτηση στην αγορά, η βιομηχανία εκτός από τη συνεχή βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής, με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους,  ξεκινά νέα στρατηγική ανάπτυξης σε νέες αγορές αλλά και συνεπή χρήση συνεργιών και συνεργασιών, συνεχίζει η δήλωση.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.