Photon Europe GmbH υπό πτώχευση. Το περιοδικό και η ιστοσελίδα με ειδήσεις από τη φωτοβολταϊκή βιομηχανία συνεχίζουν

 

H Photon Europe GmbH υπέβαλε στις 12.12.2012 στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Άαχεν, Γερμανία, αίτηση πτώχευσης λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Η επόμενη έντυπη έκδοση έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί κανονικά τον Ιανουάριο του 2013, δήλωσε ο δικηγόρος Andre Seckler, προσωρινός διαχειριστής (εκκαθαριστής) της Photon Europe GmbH. Επίσης η ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο – συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων από τη φωτοβολταϊκή βιομηχανία – θα συνεχίσουν να διατηρούνται και να επικαιροποιούνται τακτικά, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του εκκαθαριστή.
Ο δικηγόρος Andre Seckler του γραφείου Kebekus & Zimmermann (Γερμανία), το οποίο ειδικεύεται στην αναδιάρθρωση εταιρείων σε πτώχευση, διορίστηκε στις 12.12.2012 από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Άαχεν ως προσωρινός εκκαθαριστή της Photon,  μετά την  υποβολή αίτησης του Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για πτώχευση, λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Ο Seckler αξιολογεί την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ώστε να καταλήξει σε προτάσεις γαι την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

 «Για τους 140 υπαλλήλους της Photon έχει εξασφαλίστει προ-χρηματοδότηση, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι στη συνεδρίαση του προσωπικού κατέστησαν σαφές ότι αποτελούν το μέλλον του φωτονίου και εξακολουθούν να πιστεύουν και να συμμετάσχουν στην αναδιοργάνωση της εταιρείας», δήλωσε ο Seckler  ευχαριστημένος. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για ένα θετικό μέλλον για την εταιρεία και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Τα επόμενα βήματα για γρήγορη αναδιάρθρωση, είναι επαφές, συζητήσεις με τους ενδιαφερομένους, ιδιαίτερα, τους χορηγούς και τους προμηθευτές αλλά και νέους χρηματοδότες.

Σχετικά με το Photon:
Τα φωτοβολταϊκά περιοδικά του Ομίλου Photon δημοσιεύονται στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και κινέζικα. Επιπλέον το Photon,  οργάνωνε διεθνή συνέδρια και μια σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια που ανταποκρίνονται σε φωτοβολταϊκά θέματα. Το ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών της θυγατρικής εταιρείας Photon Laboratory GmbH ελέγχει την ποιότητα των ηλιακών στοιχείων και παρέχει  συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βιομηχανία και την κυβέρνηση. Επίσης διατηρεί ιστοσελίδα με φωτοβολταϊκά νέα.

Το Photon Europe GmbH απασχολεί περίπου 140 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 100 στο Άαχεν και 30 στην περιοχή του Βερολίνου.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.