Η μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών της Q-Cells λειτουργεί και πάλι

 
7 κτίριο q cells 330χ250 Η μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών της Q Cells λειτουργεί και πάλι

Η Q-Cells ξεκινάει την παραγωγή φωτοβολταϊκών στοιχείων και πάλι

Η παραγωγή της σε πτώχευση κατασκευαστικής φωτοβολταϊκών Q-Cells AG (Bitterfeld-Wolfen, Γερμανία) ξεκίνησε και πάλι κανονικά. Η παραγωγή ξεκίνησε την λειτουργία της σε τρεις βάρδιες, ενώ πρόκειται σύντομα να επεκταθεί σε πλήρες σύστημα, 4 βάρδιες και επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ως προσωρινός εκκαθαριστής της εταιρείας, ο κύριος Henning Shor, ανακοίνωσε στις 24/04/2012, ότι η διάσωση της Εταιρείας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει εντατικές συνομιλίες  με επενδυτές με την βοήθεια της εταιρείας συμβούλων Deloitte .

 «Στόχος μας είναι να διασώσουμε μεγάλα τμήματα της Q_CELLS και των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Shor. «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών».

Η Q.CELLS κήρυξε στις 3 Απριλίου του 2012 πτώχευση μετά την αποτυχία των σχεδίων αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Αιτία της αποτυχίας ήταν η ισχυρή αντίσταση των επενδυτών. Η φωτοβολταϊκή βιομηχανία στη Γερμανία γνωρίζει σημαντική και αυξανόμενη πίεση των τιμών, με τους ασιάτες ως τους κυρίως ανταγωνιστές τους. Ως αποτέλεσμα της κρίσης, κατά τους τελευταίους μήνες είναι η πτώχευση μια σειρά από γερμανικές βιομηχανίες στο χώρο των φωτοβολταϊκών.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.