Τι είναι ο ΕΣΗΑΠΕ;

 
48 %CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7 %CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1 Fot 330%CF%87330 Τι είναι ο ΕΣΗΑΠΕ;

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ) είναι Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1997. Εταίροι-μέλη του ΕΣΗΑΠΕ είναι, σύμφωνα με το καταστατικό του, νομικά πρόσωπα με έδρα μέσα στην ελληνική επικράτεια, των οποίων ο σκοπός συναρτάται με την κατασκευή μονάδων παραγωγής και εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας, καθώς και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και τα οποία έχουν προβεί σε ανάλογες επενδύσεις, ή έχουν λάβει τις κατά νόμο άδειες για μία τουλάχιστον συναφή επένδυση, ή βρίσκονται στη διαδικασία έκδοσης των κατά νόμο απαιτούμενων αδειών.

Ο ΕΣΗΑΠΕ εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται επενδυτικά στο χώρο των ΑΠΕ στην Ελλάδα, με πάνω από 600 MW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ σε λειτουργία. Ο Σύνδεσμος είναι μέλος της ERΕF, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο κ. Γεώργιος Περιστέρης.
Εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Συνδέσμων Παραγωγών ΑΠΕ (ERΕF), είναι ο κ. Σάββας Σεϊμανίδης, ο οποίος από το  Μάϊο του 2012 έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος της ERΕF.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.hellasres.gr

 
This entry was posted in Egiklopedia and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.