Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Eγγυημένες τιμές και ειδικό τέλος

 
2 %CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7 %CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1 fot 330x248 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας:  Eγγυημένες τιμές και ειδικό τέλος

Ανανεώσιμνες Πηγές Ενέργειας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η επίσημη συζήτηση του υπουργού ΠΕΚΑ με τους φορείς των ΑΠΕ για την αναμόρφωση του τέλους ΑΠΕ και των εγγυημένων τιμών παραγωγού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι, του ΔΕΣΜΗΕ, της ΡΑΕ, του ΚΑΠΕ, του ΕΣΗΑΠΕ, του ΣΕΦ, της ΕΛΕΤΑΕΝ, τηςΕΒΙΚΕΝ και της Greenpeace.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι ο χρηματοδοτικός μηχανισμός για τη στήριξη των ΑΠΕ, η αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και οι προοπτικές που διαγράφονται.

Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν, το υφιστάμενο σύστημα των εγγυημένων τιμών, εναλλακτικοί μηχανισμοί χρηματοδότησης και το ειδικό τέλος ΑΠΕ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για το τέλος ΑΠΕ προωθείται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του.

Σε ότι αφορά τις εγγυημένες τιμές παραγωγού, διαμορφώνεται ήδη κλίμα για αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών για τα φωτοβολταϊκά, ενώ για τα αιολικά η άποψη που επικρατεί είναι να διατηρηθούν ως έχουν, καθώς το κόστος εγκατάστασης τους έχει αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι η πίεση για την αναμόρφωση του τέλους ΑΠΕ και των εγγυημένων τιμών παραγωγού προέρχεται από το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ και τις ανάγκες για τη χρηματοδότηση της διαρκώς αυξανόμενης παραγωγής από ΑΠΕ.

πηγή: www.econews.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.