Η Sharp διπλασίασε τις πωλήσεις, χάρη στη φωτοβολταϊκή έκρηξη της ιαπωνικής αγοράς

 
28 παρκα ηλιος fot 330x165 Η Sharp διπλασίασε τις πωλήσεις, χάρη στη φωτοβολταϊκή έκρηξη της ιαπωνικής αγοράς

Όπως η Kyocera έτσι και η Sharp αναφέρει αυξημένη ζήτηση σε όλα τα τμήματα της ιαπωνικής αγοράς φωτοβολταϊκών

Για  την Sharp Corporation (Τόκιο, Ιαπωνία) ανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες στην ιαπωνική αγορά, τόσο στις ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας, καθώς και στα μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελέσματων για το πρώτο δημοσιευμένο οικονομικό τρίμηνο, που έληξε στις 30.06.2013, διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις των φωτοβολταϊκών της εταιρείας σε 854 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 646 εκατομμύρια ευρώ).
Οι πωλήσεις επέφεραν θετική απόδοση επί των πωλήσεων κατά 8,1%, αντιστρέφοντας την αρνητική τάση του προηγούμενου έτους. Όπως η Kyocera έτσι και η Sharp αναφέρει αυξημένη ζήτηση σε όλα τα τμήματα της ιαπωνικής αγοράς φωτοβολταϊκών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων έργων.

Επέκταση των λύσεων αυτοκατανάλωσης
Η Sharp σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ιαπωνική αγορά στα ιδιωτικά συστήματα ηλιακής ενέργειας, όπου η ζήτηση είναι εξαιρετικά υψηλή. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει διευκολύνσεις για διαφορετικούς τύπους στέγης και όλο και περισσότερο την ενσωμάτωση της αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας για λύσεις αυτοκατανάλωσης.

Επίσης οι δραστηριότητες  της επιχείρησης στα  μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα πρόκειται  να επεκταθούν με πρόσθετες υπηρεσίες υποστήριξης.
“Στο τομέα της ηλιακής ενέργειας, παρατηρείται έκρηξη στη ιαπωνική φωτοβολταϊκή αγορά , ειδικά στα mega-ηλιακά έργα, αλλά και στις ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας », λέει το δελτίο τύπου. «Έχουμε ενισχύσει τις πωλήσεις με νέες προσφορές, για παράδειγμα, για το σχεδιασμό των συστήματος, για την ιδιοπαραγωγή και τη συντήρηση του εξοπλισμού.”

Αύξηση του στόχου πωλήσεων για το σύνολο του έτους στα 1,8 GW
Η Sharp αναμένει στο οικονομικό έτος 2013 κύκλο εργασιών στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά το τελευταίο τρίμηνο, η Sharp πούλησε φωτοβολταϊκά προϊόντα για συνολικά 343 μεγαβάτ (MW), σημειώνοντας αύξηση 36% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Λόγω της επιτυχίας του πρώτου τριμήνου, η εταιρεία αύξησε τον προγραμματισμένο στόχο της για το σύνολο του έτους των 1,6 γιγαβάτ (GW) σε 1,8 GW.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.