Νέα ηλιακή ταινία από την 3Μ γιά φωτοβολταϊκά χωρίς γυαλί

 
Thin Film Solar Cell Νέα ηλιακή ταινία από την 3Μ γιά φωτοβολταϊκά χωρίς γυαλί

Φωτοβολταϊκή ταινία καθιστά το γυαλί στα πάνελ περιττό

Η εταιρεία νέων βιομηχανικών τεχνολογιών 3M (Neuss, Γερμανία) έχει βγάλει μιά νέα ταινία στην αγορά, που καθιστά τη χρήση του γυαλιού στην κατασκευή των ηλιακών συλλεκτών περιττή. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την παραγωγή εύκαμπτων thin-film ηλιακών συλλεκτών χωρίς γυαλί. Οι ενότητες αυτές είναι ελαφρύτερες, μπορούν να εγκατασταθούν σε μεγάλες επιφάνειες και μπορούν να συνδέονται γρήγορα και εύκολα σε στέγες.

Με τη νέα τεχνολογία, η 3M εισχωρεί σε ένα νέο ανεκμετάλλευτο τμήμα της αγοράς του εμπόριου ηλιακών συλλεκτών, που ήταν στο παρελθόν δύσκολο για πολλές στέγες, εξαιτίας του βάρους των συλλεκτών, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Η νέα ταινία χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του γυαλιού και ως εκ τούτου επιτρέπει την κατασκευή μεγάλων, ελαφριών και ευέλικτων ηλιακών συλλεκτών. Επίσης η ταινία χαρακτηρίζεται από την υψηλή διαφάνεια και τον υψηλό βαθμό προστασίας από την υγρασία και αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Σε σύγκριση με τις ενότητες γυαλιού υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας, λέει η 3M. Έτσι, όχι μόνο το βαρύ γυαλί και ο μεταλλικό σκελετός είναι περιττά, αλλά και το κόστος παραγωγής του συστήματος και ο χρόνος εγκατάστασης θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά.

Η 3Μ για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της νέας τεχνολογίας, ξεκινάει στην αμερικανική πολιτεία του Μιζούρι μιά μονάδα παραγωγής. «Αυτό σημαίνει ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την αύξηση της ζήτησης στη Γερμανία για αποτελεσματικά και ευέλικτα φωτοβολταϊκά στοιχεία», δήλωσε ο Boris Hartig, υπεύθυνος του Τμήματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της 3Μ.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.