Φωτοβολταϊκά πάρκα! Επώνυμα Ευρωπαϊκά ή Κινέζικα panels?

 
50 panel 230x250 Φωτοβολταϊκά πάρκα! Επώνυμα Ευρωπαϊκά ή Κινέζικα panels?

Panel

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση πριν μερικά χρόνια ήταν μονόδρομος, «επώνυμα Ευρωπαϊκά». Οι μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες προσφέρουν εδώ και χρόνια αξιόλογα εγγυημένα προϊόντα με εμπειρία τουλάχιστον μιας 15ετίας στο χώρο. Οι εγγυήσεις υλικού φτάνουν τα 10 και παραπάνω χρόνια , ενώ η εγγύηση απόδοσης ανέρχεται σε 10 χρόνια για το 90% και 25 χρόνια για το 80% της απόδοσης. Αυτή την εγγύηση μπορούν και την προσφέρουν με βάση πραγματικά μετρήσιμα αποτελέσματα με προϊόντα εγκατεστημένα πάνω από 10-15 χρόνια.  Τα τελευταία χρόνια, εταιρείες κολοσσοί από την Κίνα έχουν πάρει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς παρουσιάζοντας αξιόλογα προϊόντα.

Στην αρχή επικρατούσε ανασφάλεια με πολλά ερωτηματικά για τα κινέζικα panel. Τι εγγύηση παρέχεται και τι εξασφαλίζει την εγγύηση αυτή, τι θα συμβεί εαν σταματήσει να υπάρχει η εταιρεία; Αυτή την στιγμή οι επώνυμες κινέζικες εταιρείες προσφέρουν εγγυήσεις αντίστοιχες με τις ευρωπαϊκές με εξασφάλιση μέσω  μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες ασφαλίζουν τα προϊόντα σε περίπτωση που εμφανιστούν προβλήματα υλικού η απόδοσης. Σήμερα τα κινέζικα φωτοβολταϊκά συστήματα κερδίζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών με κόστος φθηνότερο από τα ευρωπαϊκά χωρίς να υστερούν σε ποιότητα και απόδοση.

Πληροφορίες για αποδόσεις σε panels των περισσοτέρων εταιρειών στο link:http://www.gosolarcalifornia.ca.gov/equipment/pv_modules.php

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.