Στο εδώλιο κάθονται 59 στελέχη της ΔΕΗ για το «ΓΕΝΟΠ tours»

 
1 energia fot 330x248 Στο εδώλιο κάθονται 59 στελέχη της ΔΕΗ για το «ΓΕΝΟΠ tours»

Στο εδώλιο κάθονται 59 στελέχη της ΔΕΗ για το «ΓΕΝΟΠ tours»

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπονται 59 συνδικαλιστές, στελέχη, πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ, αλλά και δικηγόροι και ταξιδιωτικοί πράκτορες για την υπόθεση με τις υπερτιμολογήσεις της ΓΕΝΟΠ, όπως είχε ονομαστεί το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε την περίοδο 2010-2011 με τις χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, τα ταξίδια και τα συνέδρια των συνδικαλιστών που, κατά το κατηγορητήριο, ποτέ δεν έγιναν…

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, Τάκης Αθανασόπουλος και Αρθούρος Ζερβός, τα πρώην μελη του Δ.Σ. Γιάννης Παπαθανασίου και Κώστας Μίχαλος, πολλοί συνδικαλιστές, όπως οι κ. Εξαρχος, Πιλαλίδης, Λόφτσαλης, Μπουζούλας κ.ά.

Η παραπομπή έγινε με τον υπ’ αριθμόν 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παρότι ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Γ. Πρασσάς είχε προτείνει την απαλλαγή για τους 70 από τους 71 κατηγορούμενους.

Η υπόθεση ξεκίνησε με βάση το πόρισμα της έρευνας που είχε διεξάγει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, όταν αποκαλύφθηκε το δάνειο που χορήγησε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ. Η έρευνα και ο φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες ανέδειξαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.λπ., χρεώσεις για ταξίδια που δεν πραγματοποιήθηκαν, έξοδα για μελέτες, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών κ.λπ.

Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

imerisia.gr

 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.