Λύσεις αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας της Kyocera

 
1 energia fot 330x248 Λύσεις αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας της Kyocera

Ιδιοκατανάλωση με φωτοβολταϊκές σκεπές για ανεξαρτησία από το δημόσιο δίκτυο

Με τη μείωση των feed-in tariffs οι λύσεις αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας γίνονται όλο και πιο ελκυστικές – ιδιαίτερα για τα νοικοκυριά. Η ιαπωνική εταιρεία Kyocera Corporation (Kyoto / Neuss) φέρνει στην αγορά σε συνεργασία με την Prosol Invest GmbH (Wildpoldsried, Γερμανία) ένα έξυπνο σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρία ιόντων λιθίου.
Η «ηλιακή μπαταρία” αποθηκεύει την περίσσεια ηλιακή ενέργεια από το φωτοβολταϊκό σύστημα οροφής και δίνει τη δυνατότητα στους φορείς να αυξήσουν την αυτόνομη κατανάλωσή τους και να γίνουν πιο ανεξάρτητοι από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο, ανέφερε η Kyocera σε δελτίο Τύπου.
“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε με την Prosol με την πολύχρονη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία έναν αξιόπιστο εταίρο, ο οποίος προσφέρει το ίδιο υψηλή ποιότητα τεχνολογιών με αυτή της Kyocera. Σκοπός μας είναι η προώθηση ατομικών και ευφυών λύσεων στο τομέα της ιδιοακατανάλωσης και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας “, δήλωσε ο Πρόεδρος της Kyocera στην Ευρώπη, Shigeru Koyama.

Η ηλιακή μπαταρία μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω μιάς app με το κινητό και είναι διαθέσιμη σε έξι εκδόσεις. Ενώ η “Basic” έκδοση έχει χωρητικότητα 4.6 kWh και είναι κατάλληλη για τα νοικοκυριά με κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 3.000 kWh, ο κατασκευαστής συνιστά την “XXL” μπαταρία με 41 kWh για κτίρια με ετήσια κατανάλωση κατά μέσο όρο τις 12.000 kWh.
Η “έξυπνες λειτουργίες του αποθηκευτικού συστήματος” επιτρέπουν την ενεργοποίηση ηλεκτρικών συσκευών αυτόματα, όταν περίσσεια ηλιακή ενέργεια είναι διαθέσιμη.

Το σύστημα αποθήκευσης είναι συμβατό με όλες τις φωτοβολταϊκές ενότητες της Kyocera. Η ηλιακή μπαταρία εισήχθη στη γερμανική αγορά στις αρχές του 2011. Και υφιστάμενες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα μπορούσαν να εφοδιαστούν με την ηλιακή μπαταρία, προκειμένου να αυξηθεί η ιδιοκατανάλωση.
Από τον Μάιο του 2013 ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Γερμανίας υποστηρίζει τον αγοραστή της αποθήκευσης της μπαταρίας φωτοβολταϊκών με επιδότηση επί του κόστους της επένδυσης.  Ανά κιλοβάτ εγκατεστημένης ισχύος, δίνεται επιδ

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.