Πάνω από 70.000 γερμανικά νοικοκυριά επέλεξαν το 2012 ηλιακό σύστημα θέρμανσης

 
26 φωτοβολταικα σκεπη Fot 330x220 Πάνω από 70.000 γερμανικά νοικοκυριά επέλεξαν το 2012 ηλιακό σύστημα θέρμανσης

Η εγκατάσταση ενός τυπικού ηλιακού συστήματος θέρμανσης για ένα σπίτι στη Γερμανία χρηματοδοτείται με περίπου 2.000 ευρώ

Από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2012, πάνω από 70.000 γερμανικά νοικοκυριά επέλεξαν ηλιακό σύστημα θέρμανσης. Οι αριθμοί δημοσιεύθηκαν στις 29.10.2012 στο Βερολίνο από την Ομοσπονδιακή Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (BSW-Solar) και τον Ομοσπονδιακό Σύνδεσμο Βιομηχανιών της Deutschland Haus-, Energie- und Umwelttechnik (BDH).
Η ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες ενέργειας στη Γερμανία μειώθηκε ελαφρά, αλλά οι δύο οργανισμοί αναμένουν ανάκαμψη της ζήτησης.
“Τους επόμενους μήνες περιμένουμε μια ανάκαμψη της αγοράς», δήλωσε ο Carsten Koernig, διευθύνων σύμβουλος BSW-Solar, αφού οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι σήμερα στη Γερμανία πάνω από 90 ευρώ ανά 100 λίτρα και έχουν ήδη φτάσει στο μέγιστο επίπεδο του 2008. Επίσης πολλοί προμηθευτές φυσικού αερίου έχουν ήδη ανακοινώσει αυξήσεις των τιμών.

“Ένα ηλιακό θερμικό σύστημα μπορεί σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πηγές θερμότητας, όπως θέρμανση με ξύλα και πέλλετς, και αντλία θερμότητας, να προσφέρει οικονομική καθαρή λύση, εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40%, με μια σειρά από πλεονεκτήματα. Το καλοκαίρι, το ηλιακό σύστημα, για παράδειγμα, χρησιμοποείται για τη θέρμανση νερού και για την ψύχη των χώρων.

Οι δύο οργανισμοί αναμένουν ότι το υψηλό κόστος καυσίμων αλλά και η βελτίωση των ποσοστών ανάκτησης των ηλιακών συστημάτων θέρμανσης, θα κάνουν αισθητή τη μελλοντική αύξηση της ζήτησης. Μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις προοπτικές για τους επόμενους έξι μήνες ήδη δείχνει, ότι οι προσδοκίες των επιχειρήσεων είναι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 αυξημένες, έναντι του προηγούμενου έτους.
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε στις 15 Αυγούστου 2012, την ​βελτίωση της​επιδότησης για τα ηλιακά θερμικά συστήματα θέρμανσης. Η εγκατάσταση ενός τυπικού ηλιακού συστήματος θέρμανσης για ένα σπίτι χρηματοδοτείται με περίπου 2.000 ευρώ, ενώ η νεοσυσταθείσα χρηματοδότηση για ηλιακά συστήματα παραγωγής ζεστού νερού που είναι εγκατεστημένα σε συνδυασμό με λέβητα wood pellet ή με αντλία θερμότητας φέρνει άλλα 500 ευρώ.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.