Συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικού ρεύματος από την aleo solar

 
76 VS 5 Hybrid 190x360 Συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικού ρεύματος από την aleo solar

VS 5 Hybrid του γερμανού κατασκευαστή Voltwerk

Η aleo solar AG παρουσιάζει στην έκθεση Intersolar (αίθουσα A3/περίπτερο 380) δύο συστήματα αποθήκευσης ηλιακού ρεύματος: Το VS 5 Hybrid της Voltwerk και το S10 της E3/DC ενδείκνυνται για ιδιωτικές μονοκατοικίες καθώς και επιχειρήσεις μικρού μεγέθους. Και οι δύο αποθηκευτικές λύσεις επαρκούν για την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους των ιδιωτικών ενεργειακών αναγκών (70% έως 80%) του ιδιοκτήτη. Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, το ηλιακό ρεύμα είτε αυτοκαταναλώνεται, είτε αποθηκεύεται στην μπαταρία, είτε τροφοδοτείται στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού. Έτσι οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων εξαρτώνται λιγότερο από τους παροχείς ηλεκτρικής ενέργειας και τις αυξανόμενες τιμές ηλεκτρισμού: «Τοποθετημένες σε ιδανική διάταξη, οι αποθηκευτικές μονάδες αποτελούν συμφέρουσες λύσεις τόσο για υπάρχουσες, όσο και για νέες εγκαταστάσεις», αναφέρει ο κ. Jörn-Bo Hein, Διευθυντής Πωλήσεων της Γερμανίας.

Και τα δύο συστήματα έχουν σχεδιαστεί για διάρκεια ζωής έως και 20 ετών, συνδέονται με συνεχές ρεύμα (DC) και είναι πλήρως ενσωματωμένα. Βασίζονται σε εξελιγμένες μονάδες αποθήκευσης ιόντων λιθίου και περιλαμβάνουν ένα σύστημα διαχείρισης μπαταριών, έναν αντιστροφέα χωρίς μετασχηματιστή και ένα σύστημα παρακολούθησης. Η παρακολούθησή τους είναι δυνατή μέσω ενός διαδικτυακού portal ή μίας εφαρμογής iPhone. Ο συνδυασμός ρεύματος από το δίκτυο, ρεύματος από την μπαταρία και ρεύματος από τη φ/β εγκατάσταση γίνεται εντελώς αυτόματα και άνετα: έτσι ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να αλλάξει την καταναλωτική του συμπεριφορά.

To VS 5 Hybrid του γερμανού κατασκευαστή Voltwerk (όμιλος Bosch) διατίθεται σε χωρητικότητες των 8,8 κιλοβατωρών (kWh), 11 kWh ή 13,2 kWh. Το σύστημα φροντίζει για την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού ποσοστού ιδιοκατανάλωσης ακόμα κι όταν τα επίπεδα κατανάλωσης είναι υψηλά και εμφανίζουν έντονες διακυμάνσεις. Τα δεδομένα κατανάλωσης ρεύματος του νοικοκυριού καθώς και τα δεδομένα κατάστασης και παραγωγής ρεύματος της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και της μπαταρίας παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο. Μία περαιτέρω λειτουργία του VS 5 Hybrid είναι η εξής: ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τροφοδοσίας. Η Voltwerk προσφέρει πενταετή εγγύηση για ολόκληρη τη συσκευή.

Το S10 του γερμανού κατασκευαστή E3/DC ενσωματώνεται στο ηλεκτρικό δίκτυο της κατοικίας μέσω του πίνακα ηλεκτρικής σύνδεσης, χωρίς να απαιτούνται ηλεκτρικές μετατροπές στο δίκτυο της κατοικίας ή η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Μέσω μίας συμπληρωματικής μονάδας ραδιοεπικοινωνίας USB μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε ένα οικιακό σύστημα αυτοματοποίησης. Η χωρητικότητα του S10 ανέρχεται στα 5,4 kWh και μπορεί να επεκταθεί σε έως και 10,8 kWh. Για αυτό τον επονομαζόμενο «οικιακό σταθμό παραγωγής ενέργειας» η E3/DC προσφέρει εξαετή εγγύηση κατασκευαστή. Η aleo solar έχει μάλιστα συνάψει μία σύμβαση συνεργασίας με τον κατασκευαστή E3/DC ως συνεργάτης πωλήσεων.

Η εγκατάσταση των συστημάτων αποθήκευσης VS 5 Hybrid και S10 γίνεται αποκλειστικά μέσω πιστοποιημένων εταιριών εγκατάστασης. Τα πρώτα σεμινάρια πιστοποίησης θα πραγματοποιηθούν στην aleo academy ήδη τον Ιούλιο. Η aleo solar προσφέρει επίσης στους εξουσιοδοτημένους και εξειδικευμένους εμπόρους της εκτενή υποστήριξη για την εξοικείωσή τους με την τεχνολογία αποθήκευσης ρεύματος, από υπολογισμούς σκοπιμότητας έως τεχνογνωσία.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.