Ηλιακοί σταθμοί για την φόρτιση κινητών στην Νέα Υόρκη

 
solar new york Ηλιακοί σταθμοί για την φόρτιση κινητών στην Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη: ηλιακοί σταθμοί για φόρτιση των κινητών

Πιλοτικούς φορτιστές από ηλιακή ενέργεια για κινητές τηλεφωνικές συσκευές, εγκαθιστούν τρεις εταιρείες στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Οι πρώτοι 25 ηλιακοί φορτιστές, οι οποίοι λειτουργούν με τρία ηλιακά πάνελ ισχύος 15 βατ και αποθηκεύουν ενέργεια σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, ώστε να φορτίζουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρόκειται να είναι έτοιμοι μέσα στο καλοκαίρι.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, η εταιρεία φορητών ηλιακών προϊόντων Goal Zero και οι σχεδιαστική Pensa συμμετέχουν στο πιλοτικό αυτό έργο  για την εγκατάσταση των 25 σταθμών, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με φορτιστές για iPhone 4 και iPhone 5 καθώς και με καλώδια USB και microUSB για τη φόρτιση και συσκευών άλλων κατασκευαστών.

Οι σταθοί χρειάζονται για την πλήρη φόρτισή τους 4 ώρες απευθείας έκθεσης στον ήλιο, όμως ακόμη και σε μέρες με συννεφιά, οι σταθμοί τροφοδοτούνται απορροφώντας υπεριώδη ακτινοβολία. Η ιδέα του έργου ήρθε μετά την καταστροφή από τον κυκλώνα Σάντι που έπληξε τη Νέα Υόρκη τον περασμένο Οκτώβριο με ολέθριες συνέπειες.

Μετά την καταστροφή επιστρατεύτηκαν εκατοντάδες γεννήτριες, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε ολόκληρη την πόλη, προκειμένου να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τα κέντρα διανομής βοήθειας. Όταν όμως ο κόσμος άρχισε να χρησιμοποιεί τις γεννήτριες για τη φόρτιση των κινητών, γεννήθηκε η ιδέα για την κατασκευή των ηλιακών σταθμών.

Στην δεύτερη φάση του έργου οι σταθμοί πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για φωτισμό και για την παροχή ασύρματου internet.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.