Εκχερσώνεται δάσος στην Ερμιονίδα για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά

 
greece parlament Εκχερσώνεται δάσος στην Ερμιονίδα για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά

Ερώτηση στη Βουλή για εκχέρσωση δάσους με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Tρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, επισημαίνοντας, ότι στον Δήμο Ερμιονίδας εκχερσώνεται δάσος με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι μέχρι σήμερα αδειοδοτημένες ή υπό αδειοδότηση εγκαταστάσεις στην περιοχή ξεπερνούν τα 3000 στρέμματα. Οι βουλευτές αναφέρουν ότι οι εγκεκριμένες ή υπό έγκριση μονάδες φωτοβολταϊκών ξεπερνούν τα 41.5MW, ενώ παράλληλα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα της συγκεκριμένης επένδυσης.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν ότι η πράξη χαρακτηρισμού της επίδικης έκτασης είναι προβληματική και θέτει σοβαρά προβλήματα νομιμότητάς της, με την έννοια ότι η έκταση αυτή εσφαλμένα χαρακτηρίστηκε ως δασική έκταση, αντί για δάσος.

Έτσι, ρωτάνε, μεταξύ άλλων, τους αρμόδιους υπουργούς αν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην άμεση ανάκληση της παράνομης πράξης χαρακτηρισμού, αν εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε άλλες περιοχές, μη δασικές, και αν προτίθενται να προχωρήσουν σε άμεση παύση εργασιών και ανάκληση των χορηγηθεισών αδειών για φωτοβολταϊκούς σταθμούς που αφορούν στην περιοχή της Ερμιονίδας όπως ζητάει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Δημ. Κοδέλας, Αθ. Πετράκος και Ευγ. Ουζουνίδου.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.