H Ελλάδα στον δρόμο της Ηλεκτροκίνησης με το E-Mobility

 
49 %CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF %CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF Fot 330x220 H Ελλάδα στον δρόμο της Ηλεκτροκίνησης με το E Mobility

Ηλεκτρική Κινητικότητα E-Mobility

O Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτης σε ομιλία του στο 1ο Στρατηγικό Συνέδριο για τον κλάδο της ενέργειας ”Επενδύσεις στην ενέργεια και αειφόρος ανάπτυξη” ”Νέες επενδύσεις στην ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο” αναφέρθηκε και στο θέμα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξεχωριστή αναφορά θέλω να κάνω στο ζήτημα των Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) στα οποία έχει τα τελευταία χρόνια επικεντρωθεί μεγάλο μέρος της διεθνούς ερευνητικής κι επενδυτικής δραστηριότητας. Η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία έχει αποφασίσει να στραφεί οριστικά προς την ανάπτυξη Η/Ο με πολύ σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις. Τα πρώτα προϊόντα της νέας τεχνολογίας Η/Ο από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι απούσα από τις διεθνείς δράσεις του τομέα αυτού, στο βαθμό που διαθέτουμε αξιόλογα ερευνητικά και ακαδημαϊκά μέτρα με σημαντικούς επιστήμονες σε πολλούς επιμέρους τομείς της τώρα αναδυόμενης βιομηχανίας Ηλεκτρικών Οχημάτων. Με στόχο τον συντονισμό και την προώθηση των εθνικών δράσεων στο χώρο αυτό συγκροτήσαμε ειδική επιτροπή διαμόρφωσης του Ελληνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ηλεκτρικών Οχημάτων.»

Ο τελικός σκοπός του ΥΠΕΚΑ είναι η ανάπτυξη μίας Εθνικής Πλατφόρμας για την Ηλεκτρική Κινητικότητα (E-Mobility) με κατάλληλες ρυθμίσεις όλων των σχετικών θεμάτων οι οποίες θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.