Η Desertec κατασκευάζει την πρώτη φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής ενέργειας 150 Mwp

 
39 desertec 330x200 Η Desertec κατασκευάζει την πρώτη φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής ενέργειας 150 Mwp

Desertec

Μέσα σε λίγα χρόνια μια τεράστια ηλιακή μονάδα στο Μαρόκο θα παράγει ρεύμα για την Ευρώπη. Η κατασκευή θα αρχίσει το 2012, όπως δήλωσε  ο κύριος Rauch,  ένας από τους ιδρυτές του Desertec στην εφημερίδα ‘Sueddeutsche Zeitung’.

Το σχέδιο είναι μια εγκατάσταση σε έκταση 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων , η οποία θα παράγει 500 Μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, σχεδόν το μισό από ότι παράγει ένα σύγχρονο πυρηνικό εργοστάσιο!

Το έργο θα κοστίσει συνολικά περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, στην πρώτη φάση θα υλοποιηθούν τα 150 Μεγαβάτ σε  2 έως 3 χρόνια , με κόστος 600 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος ανέρχεται στα 4 € ανά Wp , κόστος σχεδόν ίδιο με αυτό των σημερινών φωτοβολταϊκών πάρκων.

Όπως δήλωσε ο κύριος Rauch η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινήσει το 2014 ή το 2016, αυτό εξαρτάται από την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί.  H παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται στην περιοχή, αλλά θα εξάγεται και στην Ευρώπη. Οι αποφάσεις για την εγκατάσταση, τοποθεσία και χρηματοδότηση θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2012.

Στόχος είναι μέχρι το 2050 η συνολική επένδυση να φτάσει τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό τον καιρό συζητείται με το γερμανικό υπουργείο περιβάλλοντος η συμετοχή του γερμανικού κράτους. Στις συζητήσεις πέρνουν επίσης μέρος η Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία καθώς και εκπρόσωποι της ευρωπαικής ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο link:http://www.desertec.org

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.