Φωτοβολταϊκά ισχύος 290 MW από την ιταλική Enel στη χώρα μας

 
30 geld fot 330x248 Φωτοβολταϊκά ισχύος 290 MW από την ιταλική Enel στη χώρα μας

Οι τελευταίες φωτοβολταϊκές μονάδες που η Enel είχε προγραμματίσει στο επιχειρηματικό σχέδιο του 2012 – 2016 γαι την Ελλάδα μπήκαν σε λειτουργία

Η Enel* GreenPower (Ρώμη, Ιταλία) έβαλε σε λειτουργία στη χώρα μας 25 φωτοβολταϊκούς σταθμούς με συνολική ισχύ 57 μεγαβάτ (MW). Μεταξύ αυτών οι τέσσερις σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με 15 MW, έγιναν στα πλαίσια της συνεργασίας της Enel με την ESSE Sharp Corporation (Osaka, Ιαπωνία).

Η Enel δήλωσε ότι αυτές είναι οι τελευταίες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που η εταιρεία είχε προγραμματίσει στο επιχειρηματικό σχέδιο του 2012 – 2016 για την Ελλάδα. Έτσι, η εταιρεία εγκαταστήσε φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα με 290 MW. Το μέγεθος των φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε επτά ελληνικές περιφέρειες κυμαίνεται από 920 κιλοβάτ (kW) μέχρι 6,4 MW.

Οι δύο μεγαλύτερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, Στρούσσι 6,4 MW και Αξιοχώρι 6,25 MW,  βρίσκονται στην περιοχή της Θράκης.

Το φωτοβολταϊκό Καλέντα στη Θράκη είναι ο μεγαλύτεροςσταθμός της κοινοπραξίας Enel με την ESSE: Αποτελείται από τέσσερις σταθμούς με συνολικά 9,8 MW. Με την προσθήκη 15 MW η  ESSE έχει πλέον συνολικά  περίπου φωτοβολταϊκά ισχύος 38 MW σε λειτουργία στην Ελλάδα.

*H Enel είναι η αντίστοιχη ιταλική ΔΕΗ.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.