Φωτοβολταϊκά στη Σερβία γιά εξαγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης

 
38 πανελ γη Fot330x250 Φωτοβολταϊκά στη Σερβία γιά εξαγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης

Η Ιταλική ομάδα παραγωγής MX Group SpA θα προμηθεύσει τα φωτοβολταϊκά στοιχεία

Η κυβέρνηση της Σερβίας  υπέγραψε συμφωνία με την Επενδυτική Εταιρεία Securum Equity Partners (Λουξεμβούργο), για την κατασκευή φωτοβολταϊκής μονάδας με ισχύ 1.000 μεγαβάτ (MW).
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, η ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας, θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 30.000 στρεμμάτων στο νότιο τμήμα της Σερβίας. Η απαιτούμενη επένδυση υπολογίζεται σε περίπου δύο δισεκαττομύρια  Ευρώ, ενώ το κράτος αναμένει κατά τη διάρκεια των 20 ετών, φορολογικά έσοδα των 750 εκατ. Ευρώ. Εκτός από τις 2.500-3.000 προσωρινές θέσεις εργασίας για την εκτιμώμενη  διάρκεια των τριών έως πέντε ετών κατασκευής του έργου, θα δημιουργηθούν επιπλέον για την μελλοντική συντήρηση και λειτουργία του σταθμού πάνω από 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ο ιταλικός όμιλος MX Group SpA, Villa Santa (Ιταλία), θα προμηθεύσει τις φωτοβολταϊκές μονάδες,  ενώ προγραμματίζει και την μεταφορά ενός μέρους της παραγωγής της στη Σερβία, γεγονός που θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας.

Η σερβική κυβέρνηση θα παράσχει δωρεάν για το έργο, τα απαραίτητα οικόπεδα, τα οποία όμως δεν είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.  Η ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια θα εξάγεται κυρίως σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.