Σε 48 δόσεις η ρύθμιση χρεών σε Εφορία – Ταμεία

 
2 calc fot sunblog 330x248 Σε 48 δόσεις η ρύθμιση χρεών σε Εφορία   Ταμεία

Ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας για χρέη προς τα ταμεία, οι συνεπείς οφειλέτες θα ανταμείβονται με επιστροφή τόκων

Μια «πραγματική» ρύθμιση 48 δόσεων και κάθε μήνα που περνάει να μειώνεται ο αριθμός των δόσεων ώστε κάποια στιγμή η ρύθμιση να κλείσει και να ενισχυθεί ο χαρακτήρας της ως «τελευταίας ευκαιρίας» είναι η τελική πρόταση της τρόικας προς την κυβέρνηση που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει παραδώσει η τρόικα στην κυβέρνηση, «για τη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας οι συνεπείς οφειλέτες θα ανταμείβονται με επιστροφή τόκων». Προτείνεται επιστροφή του 50% των τόκων κάθε ολόκληρου έτους στην τελευταία δόση του έτους (12η δόση, 24η δόση, 36η δόση και 48η δόση).

Ετσι, το καταβαλλόμενο επιτόκιο θα γινόταν 4,37%, αν δεν αλλάξουν τα τρέχοντα επιτόκια της ΕΚΤ. Η τρόικα προτείνει επίσης μείωση κατά 80% των «παλαιών προσαυξήσεων» σε περίπτωση πλήρους εξόφλησης εφάπαξ.

Για φορείς κοινωνικής ασφάλισης: Ως εναλλακτική προτείνεται δόση 1% του χρέους ανά μήνα για το πρώτο έτος και ισόποσες δόσεις στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει, για μια ρύθμιση 48 δόσεων, ότι η καταβολή θα ήταν 1% του χρέους ανά μήνα για το πρώτο έτος και 2,44% για κάθε επόμενο μήνα. Σύμφωνα με την τρόικα, αυτό το μέτρο θα αποτελέσει ισχυρότατο κίνητρο για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση για ένα έτος και στη συνέχει να πάψει να πληρώνει. Γι’ αυτό θεωρούν ότι μόνο οι ισόποσες δόσεις έχουν λογική.

Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση: Η θέση της τρόικας είναι ότι «δεν δικαιούνται να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, διερευνώνται για ποινικά φορολογικά αδικήματα ή έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα».

 

 
This entry was posted in ΝΟΜΟΙ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.